Human Resource
Vacature

Adviseur Organisatie & Formatie

HR / Utrecht / Utrecht / WO

Opdracht: Start ZSM, detachering, project t/m 31-12-2018, optie tot 1x 12 maanden verlenging, 36 u/p-w, locatie: Utrecht/

Rijkswaterstaat, Corporate Dienst

Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.  


Corporate Dienst

De Corporate Dienst levert excellente bedrijfsvoeringsdiensten aan Rijkswaterstaat. We richten ons daarbij op de primaire werkprocessen van het bestuur, de Bestuursstaf en de andere organisatieonderdelen. Als concerndienstverlener en inkoopuitvoeringscentrum zijn we tevens actief buiten Rijkswaterstaat; ook andere rijksoverheden en partijen als waterschappen en gemeenten nemen producten en diensten bij ons af. Vanuit ons motto ‘de vraag van morgen vandaag geleverd’ spelen we dagelijks op een proactieve manier in op klantvragen.
We houden van ons vak én van heldere afspraken. Planning en budget hebben we scherp in het vizier. Door mee te denken met onze klanten komen we tot de best passende, excellente producten en diensten. Dit maakt ons een toonaangevende dienstverlener. Dat neemt niet weg dat we blijven zoeken naar manieren om ons werk naar een nog hoger plan te tillen en onze keten van partners en leveranciers verder te versterken.
Binnen de Corporate Dienst vind je bedrijfsvoeringsdeskundigen op de domeinen HRM, leren en ontwikkelen, communicatie, facilitaire en financiële dienstverlening, informatievoorziening en bestuurlijke juridische zaken en vastgoed. Onze mensen gaan zowel bedreven als gedreven te werk. Hier werken we met passie en vakmanschap, nemen we verantwoordelijkheid en investeren we in kennis, kunde en vaardigheid. De Corporate Dienst bestaat uit de eenheid Klant en Services en drie directies: Facilitair en Financiën, Communicatie, Personeel en Recht en Bedrijfsvoering en Inkoop. 

Afdeling Corporate HRM en Organisatieontwikkeling

De afdeling Corporate HRM en Organisatieontwikkeling ondersteunt de gehele organisatie van Rijkswaterstaat, en dan met name managers, bij vragen op het gebied van HRM, werving en selectie, organisatieontwikkeling, personele ontwikkeling, mobiliteit en organisatieverandering. Ook adviseren we bij arbeidsjuridische zaken en vraagstukken rondom arbeidsomstandigheden.
Deze functie is ondergebracht bij het cluster Organisatieontwikkeling. Dit cluster biedt adviestrajecten en projectleiding en –begeleiding op het gebied van:
- organisatie-inrichting en formatiemanagement;
- de ontwikkeling van flexibele/generieke functiegebouwen, functie-onderzoek         en functiewaardering;
- organisatieverandering;
- strategische personeelsplanning.

Functieomschrijving
Negenduizend medewerkers; hoe stel je die in staat om hun werk goed te kunnen doen? Dat weet jij als geen ander. Binnen Rijkswaterstaat geef je gedegen advies tijdens corporate dienstverleningstrajecten en complexe projecten op het gebied van organisatie en formatie. Dankzij jou staat onze organisatie als een huis!
De ontwikkeling, implementatie en uitvoering van de corporate HRM- en organisatietaken en het leveren van op maat gemaakte specialistische dienstverlening; dat zijn jouw doelen. Je werkt zowel zelfstandig als in teamverband. Ook voer je functieonderzoeken uit voor geheel Rijkswaterstaat. Hierbij pas je Functiegebouw Rijk en Fuwasys toe.

Je staat met je expertise klaar voor het management en collega’s binnen Rijkswaterstaat. Richting de eerstelijns HRM-adviseurs en andere bedrijfsvoeringsdisciplines zorg jij voor verbinding. Gezamenlijk kom je tot een eenduidig en integraal advies. Je werkt hierbij ook proactief mee aan de professionalisering van de gehele keten rondom organisatie en formatie. Ook zorg je voor goede inhoudelijke afstemming met relevante partijen. Je stevige klant- en relatienetwerk binnen en buiten Rijkswaterstaat maakt dat je je werk optimaal kunt doen. Je weet management en collega’s te overtuigen en motiveren. Voor collega’s in de keten treed je op als expert en sparringpartner.

Functie-eisen 


 • Je werkt en denkt op wo-niveau en hebt minimaal vijf jaar werkervaring in een vergelijkbare adviesfunctie.
 • Je hebt aantoonbaar ruime kennis van en ervaring met Fuwasys (bij voorkeur aangetoond door een Fuwasys-certificering).
 • Je hebt ruime ervaring met het zelfstandig uitvoeren van adviesopdrachten op het gebied van organisatie-inrichting en formatiemanagement.
 • Je hebt ervaring met het ontwikkelen van flexibele en generieke functiegebouwen, functie-onderzoek en functiewaardering en bent ervaren in het toepassen van het Functiegebouw Rijk en de rijkswaarderingsverhoudingen.
 • Je bent vaardig in het binnenhalen en aannemen (intake) van adviesopdrachten, het opstellen van plannen van aanpak voor advies- en onderzoekstrajecten en het opstellen van adviesrapportages.
 • Je hebt kennis van de Rijksoverheid en basiskennis van de geldende wet- en regelgeving.
 • Je hebt ervaring met strategische personeelsplanning, kunt organisatieontwikkelingsprocessen begeleiden en bent in staat management, medewerkers en HRM-adviseurs hierbij te adviseren en ondersteunen.
 • Je bent in staat je een nieuwe adviessituatie snel eigen te maken.
 • Je beschikt over goede schriftelijke communicatievaardigheden, bent in staat groepsbijeenkomsten en –gesprekken te begeleiden en ondersteunen en bent vaardig in het uitvoeren van functie-interviews met management en medewerkers.
 • Je hebt kennis van flexibele organisatievormen en wendbare organisaties en bent in staat deze te vertalen naar de praktijk.
 • Je herkent je in onze kernwaarden: resultaatgericht, aanspreekbaar, dienstverlenend, integer, ondernemend en verbindend.Bent u nog steeds aan het lezen of inmiddels al aan het scannen? Wij gaan graag het gesprek aan! Bereikbaar op sjoerd@doxa.nl | 06-57735404
                                                  pim@doxa.nl | 06-41115950Solliciteer direct
Contact

Stel gerust een vraag  aan ons via info@doxa.nl

Of kom langs op ons kantoor

DOXA Kantoor Den Haag
Stadhouderslaan 7
2517 HV Den Haag
070-3626339 (Communicatie)
070-2195680 (HRM)

DOXA Kantoor Tilburg
Spoorlaan 382
5038 CD Tilburg
013-5187310