Human Resource
Vacature

Coördinator Onboarding

HRM / Utrecht / Utrecht / HBO

Voor Rijkswaterstaat zijn we op zoek naar een Coördinator Onboarding voor een tijdelijk project. Het gaat om een functie voor 18 uur in de week tot minimaal einde van het jaar.

Om de opgave van Rijkswaterstaat (RWS) voor nu en in de toekomst goed te kunnen uitvoeren zijn we voortdurend op zoek naar kwalitatieve en geschikte collega’s. Door de omvang van onze nieuwe instroom zijn we op zoek naar een ervaren coördinator Onboarding die weet wat het betekent om nieuwe collega’s een warm welkom te geven. Een zelfstarter die ontwikkelt én implementeert, strak stuurt op een soepel lopend onboardingproces en onze klanten, de vacaturehouders én nieuwe medewerkers, proactief betrekt en benadert.

Als Onboarding specialist ben je contactpersoon en sparringpartner voor interne klanten (vacature houders) op het gebied van personele capaciteit. Je bent verantwoordelijk voor het adviseren over, begeleiden van en ondersteunen bij het onboarding programma voor nieuwe medewerkers van Rijkswaterstaat.

Je taken en verantwoordelijkheden bestaan onder andere uit:
• Het ontwikkelen van een onboardingprogramma voor nieuwe medewerkers waarbij een onderscheid wordt gemaakt in de centrale en decentrale activiteiten.
• Het implementeren van het proces waarbij alle afzonderlijke onderdelen goed gestroomlijnd zijn binnen de verschillende disciplines; van indiensttreding, eerste werkdag tot en met de eerste 100 dagen.
• Het optimaliseren en/of ontwikkelen van communicatiemiddelen (online en offline) om het onboarding programma te ondersteunen.
• Het inzichtelijk maken en/of bepalen wie welke rol heeft binnen het programma.
• Het activeren van de gehele organisatie en betrokkenen faciliteren in hun specifieke rol.

Om je functie goed uit te oefenen onderhoud je actief een klant- en relatienetwerk binnen en buiten Rijkswaterstaat. Je werkt voor het management, de directie en voor collega’s uit de hele organisatie en weet op een enthousiaste manier te overtuigen en motiveren.

Als onboarding professional draag je iedere dag bij aan de verbetering van Rijkswaterstaat door jouw specifieke kennis en expertise in te zetten. Hiervoor initieer je en sta je open voor kennisdeling; trends en ontwikkelingen binnen ons vakgebied, best practices en/of verbetervoorstellen binnen de afdeling.

Functie-eisen
Werk- en denkniveau
- Je beschikt over een afgeronde HBO opleiding;

Kennis en ervaring
- Je hebt aantoonbare ervaring binnen RWS;
- Je hebt tenminste 3 jaar werkervaring op het gebied van talent ontwikkeling, onbaording van medewerkers;
- Je hebt aantoonbare ervaring met onboarding programma’s bij grote organisaties;
- Je hebt ervaring met een sterk procedureel ingerichte organisatiecultuur die geladen is met (complexe)regels en processtappen;
- Je kunt je goed bewegen op tactisch niveau, maar wilt ook graag operationeel bezig te zijn. Daar ligt namelijk het zwaartepunt van je rol;
- Je bent een open en stevige, authentieke persoonlijkheid met oprechte aandacht voor de Mens;
- Verder ben je: dienstverlenend, flexibel, zorgvuldig, accuraat en oplossingsgericht.

Meest essentiële competenties
- Je bent RADIO-V: resultaatgedreven, aanspreekbaar, dienstverlenend, integer, ondernemend en verbindend.
- Organisatiesensitiviteit
- Analyserend vermogen
- Omgevingsbewustzijn
- Overtuigingskracht
- Onafhankelijkheid

Standplaats
De standplaats is Utrecht echter word je landelijk ingezet afhankelijk van het dienstonderdeel waarvoor je werkzaam bent. In de praktijk zal je maximaal 1 dag per week in Utrecht zitten. Flexibiliteit en bereidheid tot reizen is een vereiste. Rijkswaterstaat biedt voldoende mogelijkheden voor flex- en thuiswerken.

Heb je interesse, stuur dan jouw motivatie en CV naar Sjoerd Heijkoop via Sjoerd@doxa.nl / 06 57735404Solliciteer direct
Contact

Stel gerust een vraag  aan ons via info@doxa.nl

Of kom langs op ons kantoor

DOXA Kantoor Den Haag
Stadhouderslaan 7
2517 HV Den Haag
070-3626339 (Communicatie)
070-2195680 (HRM)

DOXA Kantoor Tilburg
Spoorlaan 382
5038 CD Tilburg
013-5187310