Communicatie
Vacature

Communicatie adviseur, cluster BCO

Communicatie / Rotterdam / Zuid-Holland / HBO

Voor de gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een Communicatie adviseur, cluster BCO. De functie is voor 36 uur per week. Het gaat om een tijdelijke functie van 1 januari 2018 tot en met 30 juni 2018, met optie tot verlenging.

Afdeling Communicatie van cluster BCO is op zoek naar een allround hands-on communicatieadviseur die zelfstandig te werk gaat. Ervaring met digitale dienstverlening, kennis van doelgroepen met een afstand tot de arbeidsmarkt en ervaring met een grote overheidsorganisatie zijn een vereiste.

De communicatieadviseur wordt voor de periode van 1 januari tot en met 30 juni 2018 ingehuurd voor 36 uur per week. De inzet wordt verdeeld over twee programma’s: Professional Portal/Innovatie (20 uur) en Rotterdam Inclusief (16 uur).

Programma Professional Portal/Innovatie (PPI)
Dit is een G-4 samenwerkingsprogramma met als doel het realiseren en implementeren van een nieuw digitaal dienstverleningsconcept in het sociaal domein. De uitvoering is in volle gang. Vanuit de opgestelde communicatiestrategie levert de communicatieadviseur een aanpak per business release. Deze vormt een onderdeel van het implementatieplan. De adviseur voert de aanpak (mede) uit, geeft adviezen en bewaakt de voortgang. De communicatieadviseur koppelt terug aan de programmamanager.

Programma Rotterdam Inclusief
Met het programma Rotterdam Inclusief bouwt de gemeente Rotterdam aan een nieuw organisatieonderdeel voor herplaatsingskandidaten in schaal 1 t/m 3, garantiebanen en medewerkers in de beschutte omgeving van de sociale werkvoorziening. In totaal gaat het om circa 3.000 medewerkers. De communicatieadviseur stelt op basis van het programmaplan de strategische uitgangspunten op voor communicatie. Met een stakeholderanalyse wordt een communicatieaanpak ontwikkeld die aansluit bij de verschillende doelgroepen. De communicatieadviseur is verantwoordelijk voor de uitvoering van de aanpak en het (laten) ontwikkelen van communicatiemiddelen. De communicatieadviseur koppelt terug aan de programmamanager.

Functie eisen:
- Je beschikt over een succesvol afgeronde opleiding HBO/WO Communicatie.
- Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als Communicatie- of marketing adviseur
- Je beschikt over de volgende competenties; Organisatie/ omgevingssensitief, Analyseren, Hands-on mentaliteit, Creativiteit, Teamplayer, Resultaatgericht, Integriteit, uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.
- Je schrijft een motivatie van maximaal 1 A4: De motivatiebrieven worden door een beoordelingsteam van twee personen die gezamenlijk tot een consensusscore komen beoordeeld op de volgende aspecten:
* Motivering 'wat spreekt de kandidaat aan in de opdracht'.
* Motivering 'waarom past de ervaring van de kandidaat bij de opdracht'.
* Motivering 'waarom passen de competenties en vaardigheden van de kandidaat bij de opdracht'.
* Creativiteit en originaliteit van de kandidaat.
* Enthousiasme van de kandidaat.
* Taalvaardigheid van de kandidaat.

Wensen:
- Je hebt een of meerdere van de volgende trainingen gevolgd: Social Media, Social Marketing, Positionering en verandercommunicatie, Werk- en procesmethodes
- Je hebt ervaring met Communicatie over digitale dienstverlening in de laatste 3 jaar (bij voorkeur 2-3 jaar van de laatste 3 jaar)
- Je hebt ervaring met het bereiken van doelgroepen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zoals medewerkers van de Sociale Werkvoorziening in de laatste 3 jaar (bij voorkeur 2-3 jaar van de laatste 3 jaar)

Als je voldoet aan dit profiel kun je je CV en motivatie toesturen via de knop "Solliciteer direct". Of neem telefonisch contact op met Esther Busch of Sacha Moerman via telefoonnummer 070-3626339.

Solliciteer direct
Contact

Stel gerust een vraag  aan ons via info@doxa.nl

Of kom langs op ons kantoor

DOXA Kantoor Den Haag
Stadhouderslaan 7
2517 HV Den Haag
070-3626339 (Communicatie)
070-2195680 (HRM)

DOXA Kantoor Tilburg
Spoorlaan 382
5038 CD Tilburg
013-5187310