Communicatie
Vacature

Communicatieadviseur economie

Communicatie / Den Haag / Zuid-Holland / HBO

Voor gemeente Den Haag zijn wij op zoek naar een Communicatieadviseur economie. De functie is voor 40 uur per week. Het gaat om een tijdelijke functie van januari tot 1 augustus 2018 (optie tot verlenging tot 31 december 2018).

Introductie
Voor de gemeente Den Haag, afdeling economie, zijn we op zoek naar een communicatieadviseur voor economische trajecten binnen de gemeente. Belangrijk onderdelen worden het startup en scaleup ondernemersprogramma ImpactCity en evenementen.

Organisatie
Den Haag is dé plek voor startups en bedrijven die zich richten op maatschappelijke en technologische innovaties met internationale impact. Economisch succes en maatschappelijke impact gaan in Den Haag hand in hand.
In de internationale stad van Vrede en Recht, wordt gewerkt aan vernieuwende oplossingen voor een betere wereld. Denk aan maatschappelijke vraagstukken op het gebied van veiligheid, financiën, recht, water, voedsel of duurzaamheid. Den Haag is een uniek knooppunt dat startups, overheden, NGO’s, internationale bedrijven, kenniscentra en duizenden creatieve individuen met elkaar verbindt.

Functie
In samenwerking en afstemming met de senior communicatieadviseur adviseer je de projectleiders bij de te kiezen communicatiestrategie. Ook organiseer en begeleid je de uitvoerende werkzaamheden. Dit doe je vanuit de juiste positionering en profilering, rekening houdend met politieke en maatschappelijke invloeden en ontwikkelingen.
- Je adviseert bij de opzet en indeling van websites, de begeleiding van externe bureaus en de coördinatie van de uitvoering.
- Je ontwikkelt online content, middelen voor zowel projecten, presentaties, eventuele (online)campagnes en evenementen.
- Je bewaakt de huisstijl en zorgt voor een consequente doorvoering van de huisstijl.
- In samenwerking met de media-adviseur en woordvoering profileer je programma’s en projecten in de (internationale) media.

Aanbod
Het betreft een functie van 1 jaar voor 40 uur per week. Standplaats Den Haag.

Functie eisen:
- HBO of WO werk/denkniveau. Opleiding communicatie of een vergelijkbare opleiding.
- Je bent ambitieus, creatief en hebt goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden. Je bent een netwerker met een sterk ontwikkeld omgevingsbewustzijn. Je bent klantgericht, gericht op samenwerken, kunt goed plannen en organiseren.
- Minimaal 3-5 jaar werkervaring
- Ervaring op het gebied van tekstschrijven en coördinatie website/content productie.
- Ervaring met het begeleiden van (online) communicatiebureaus en evenementorganisaties
- Kennis van en ervaring met online en social media inzet
- Hands-on instelling
- Stressbestendig, in staat om te gaan met deadlines
- Affiniteit met startups en innovatie en ervaring op het gebied van (sociaal/circulair) ondernemerschap en/of economie zijn een pré
- Bijna native kennis van de Engelse taal zou van grote meerwaarde zijn, andere criteria zijn echter leidend

Als je voldoet aan dit profiel kun je je CV en motivatie toesturen via de knop "Solliciteer direct". Of neem telefonisch contact op met Esther Busch op telefoonnummer 06 577 29 553.

Solliciteer direct
Contact

Stel gerust een vraag  aan ons via info@doxa.nl

Of kom langs op ons kantoor

DOXA Kantoor Den Haag
Stadhouderslaan 7
2517 HV Den Haag
070-3626339 (Communicatie)
070-2195680 (HRM)

DOXA Kantoor Tilburg
Spoorlaan 382
5038 CD Tilburg
013-5187310