Communicatie
Vacature

Communicatieadviseur Omgevingsadvies

Communicatie / Rotterdam / Zuid-Holland / HBO

Voor de gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een Communicatieadviseur Omgevingsadvies. De functie is voor 24 uur per week. Het gaat om een tijdelijke functie tot 31 december 2018, met optie tot verlenging.

Bij Stadsbeheer Zuid-West zijn wij op zoek naar een gebiedscommunicatieadviseur. Iemand die het leuk vindt om uitvoerende zaken op te pakken, maar ook om mee te denken over samenwerken en beleid. Je coördineert de communicatie in het gebied en bent eerste aanspreekpunt. Je richt je met name op de gebieden Hoogvliet, Pernis en Rozenburg. Je bent de (communicatieve) verbindende factor tussen de stad, clusters SB/SO en de gebiedsorganisatie.

Omgevingscommunicatie/projecten
In Rotterdam wordt jaarlijks 40 kilometer riool vervangen. Een groot gedeelte van deze opgave ligt in Zuid-West. Vaak werken we samen met Evides en Stedin in de ondergrond. De impact van deze werkzaamheden op de omgeving is vaak aanzienlijk en als communicatieadviseur zorg je ervoor dat bewoners en ondernemers tijdig kunnen meepraten en geïnformeerd worden. Bij deze projecten ben je verantwoordelijk voor het hele communicatietraject, van advies tot uitvoering. Je kent de wijk, je zorgt voor een plan van aanpak en voor de passende communicatiemiddelen, bijv. nieuwsbrief, bewonersavond of updaten van een website. Vaak ben je contactpersoon in het project, dus heb je rechtstreeks contact met de Rotterdammer. Hierdoor weet je nog beter wat er leeft en speelt in het project. Verder zijn we in het gebied bezig met de communicatie van SB-onderwerpen van Toezicht en Handhaving, Schone Stad en Openbare Werken. Denk bijvoorbeeld aan zwerfvuil, de parkenaanpak, wijktafels.

Projecten Stadsontwikkeling
In Hoogvliet zijn diverse projecten van SO. Je bent aangehaakt bij planteams waarbij inrichtingsplannen en riolering aan bod komen. Om aan de voorkant mee te denken over communicatie en participatie. Maar ook bij sloopplannen, de ontwikkeling van een Urban Sports Park of verbeteren van de Groene Gordel. Je sluit aan bij het Groot Overleg Hoogvliet.

Wie ben jij?
We zoeken iemand die flexibel en zeer omgevingssensitief is en het leuk vindt om met bewoners en ondernemers om te gaan. Je bent empathisch en je kunt denken en doen, Het is belangrijk dat je goed kunt samenwerken met verschillende partijen en kunt omgaan met weerstand. Je mag best een tikkeltje eigenwijs zijn.

Functie eisen:
- Je bent beschikbaar voor minimaal 24 uur per week.
- Je beschikt over een succesvol afgeronde opleiding op HBO niveau, of hoger.
- Je beschikt over een succesvol afgeronde opleiding Communicatie

Wensen:
- Je beschikt aantoonbaar ervaring over de in de functieomschrijving benoemde werkzaamheden (bij voorkeur meer dan 15 jaar)
- Je hebt ervaring met omgevingscommunicatie, werken met verschillende partijen in een gebied waaronder bewoners en ondernemers (bij voorkeur meer dan 15 jaar)
- Je hebt ervaring met het schrijven van teksten (bij voorkeur meer dan 15 jaar)
- Je hebt ervaring bij gemeentelijke overheid (bij voorkeur meer dan 15 jaar)
- Je hebt ervaring met Factor C/Netwerkanalyse (bij voorkeur meer dan 15 jaar)
- Je beschikt over de volgende competenties: Omgevingsensitief, Flexibel, Hands-on, Verbinder, Integriteit
- Je beschikt over beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Voor deze functie kunnen wij geen ZZP-er aanbieden.

Als je voldoet aan dit profiel en interesse hebt in de functie kun je je CV en motivatie opsturen naar esther@doxa.nl. Of neem telefonisch contact op met Esther Busch op 06-57729553.

Solliciteer direct
Contact

Stel gerust een vraag  aan ons via info@doxa.nl

Of kom langs op ons kantoor

DOXA Kantoor Den Haag
Stadhouderslaan 7
2517 HV Den Haag
070-3626339 (Communicatie)
070-2195680 (HRM)

DOXA Kantoor Tilburg
Spoorlaan 382
5038 CD Tilburg
013-5187310