Human Resource
Vacature

Externe Coach

HRM / Roosendaal / Noord-Holland / HBO

Voor de gemeente Roosendaal zijn we op zoek naar externe coaches. Het gaat om een flexibele functie waarbij je op oproepbasis kan worden ingezet voor het coachen van medewerkers van de gemeente. Je ontvangt een 0-urencontract vanaf 1 januari voor 1 jaar.

Wie zijn wij?
Roosendaal is een echte Brabantse gemeente waar alle voorzieningen aanwezig zijn. Groot genoeg voor interessante vraagstukken en klein genoeg voor korte lijnen met belangrijke stakeholders. Daarnaast is onze ligging ideaal: vanuit Rotterdam, Breda of Antwerpen ben je in 30 minuten in Roosendaal! Als organisatie zetten wij in op mooie resultaten die samengaan met werkplezier. Resultaatgericht, samen en de ander centraal zijn hierbij onze drie kernwaarden. We geloven dat we dit het beste kunnen doen als we samen sturen. We experimenteren daarom met autonome teams zonder teamleider. Een avontuur dat we samen aangaan. We overleggen daarbij niet te veel, doen vooral en ontdekken onderweg.

Jouw rol
Onze nieuwe manier van werken is een groot avontuur. En elk avontuur is spannend. Vaste patronen worden doorbroken, spanningen worden zichtbaar. Ga er maar aan staan! Als coach ben jij voor onze medewerkers de hulplijn voor vragen die betrekking hebben op het persoonlijke en interpersoonlijke functioneren. Zij benaderen jou rechtstreeks als zij vinden dat zij met hun vraag niet terecht kunnen binnen de organisatie. Samen bespreek je de coachvraag. Soms is één gesprek voldoende, soms zijn er meer gesprekken nodig. Dat bepalen jullie samen. Daarbij hebben jullie een vertrouwensrelatie. Als coach los je het probleem niet op, maar help je de ander om zelf een oplossing te vinden.

Jouw profiel
Je bent al enige jaren werkzaam als gecertificeerd coach. Als coach ben je toegankelijk, empathisch en objectief. Je luistert goed en stelt je oordeel uit. Tegelijkertijd durf je te confronteren, zonder dat de relatie daarmee onder druk komt te staan. In korte tijd weet je de vraag achter de vraag te doorgronden en help je de ander bij het vinden van een antwoord.

Je stemt je stijl en interventies aan op de persoon die je coacht en kunt je makkelijk verplaatsen in het werken binnen een gemeente. Je gelooft in het concept van samensturing en onze drie kernwaarden en kunt ons uitleggen waarom.

De locatie waar je gesprekken voert met onze medewerker ligt binnen een straal van 50 kilometer van Roosendaal.

Het aanbod
Medewerkers bepalen zelf welke coach zij benaderen.

Functie eisen
- Je maakt afspraak met medewerker binnen een straal van 50 km van Roosendaal;
- Je bent gecertificeerd coach;
- Je hebt aantoonbaar (minimaal 2 jaar) ervaring als coach;
- Je hebt (minimaal) HBO werk en denkniveau;
- Je hebt aantoonbaar ervaring in de publieke sector.

Heb je interesse in deze rol, stuur dan jouw cv naar Sjoerd Heijkoop via sjoerd@doxa.nl / 06 577 35404


Solliciteer direct
Contact

Stel gerust een vraag  aan ons via info@doxa.nl

Of kom langs op ons kantoor

DOXA Kantoor Den Haag
Stadhouderslaan 7
2517 HV Den Haag
070-3626339 (Communicatie)
070-2195680 (HRM)

DOXA Kantoor Tilburg
Spoorlaan 382
5038 CD Tilburg
013-5187310