Human Resource
Vacature

Projectleider P&O - Jongeren

HRM / Alphen aan den Rijn / Zuid Holland / HBO

Doxa HR is op zoek naar een Projectleider P&O voor de doelgroep jongeren. Het gaat om een tijdelijke opdracht voor 24 uur per week. De aanvang is begin oktober en voor een half jaar, met mogelijkheid op verlenging. 

Gemeente Alphen aan den Rijn
De Gemeente Alphen aan den Rijn is een gemeente met meer dan 100.000 inwoners en ligt midden in het Groene Hart. De bewoners wonen in de stad Alphen aan den Rijn - met alle stedelijke voorzieningen - of juist in één van de kernen - met de rust en ruimte van het natuurlijk landschap. De dienstverlening aan onze bewoners en bedrijven staat. De gemeentelijke organisatie is dichtbij: op straat in de wijken en de dorpen, in het gemeentehuis en digitaal. De medewerkers zijn de ambassadeurs van de gemeente. Zij zijn professioneel en integer. Bewoners en bedrijven worden snel en goed geholpen. De gemeente werkt vanuit een stevige basisdienstverlening en levert daarnaast maatwerk. Wij vinden het belangrijk dat medewerkers zich thuis voelen in onze organisatie. Hun werkomgeving prikkelt hen daartoe.

Projectleider P&O - Jongeren
Je wordt belast met een of meerdere projecten binnen P&O. Prioriteit heeft op dit moment het project Generatiepact – instroom en doorstroom van Jongeren.

De afdeling P&O is in ontwikkeling. In het najaar van 2017 verandert het team op organische wijze. In de rolverdeling komt meer focus en eigenaarschap en processen worden gestandaardiseerd en gedigitaliseerd. Hierdoor ontstaat meer ruimte voor pro actief advies, organisatie ontwikkeling en inspirerend beleid gericht op gezamenlijke doelen, wat samen met de afnemende afdelingen wordt ontwikkeld. Alphen aan den Rijn heeft een nieuwe ambitieuze directie, die P&O de belangrijke taak geeft beste werkgever te blijven en tegelijk bij te dragen aan de gewenste organisatie ontwikkeling naar een wendbare organisatie die toonaangevende dienstverlening blijft geven. Om de ontwikkeling van het team te kunnen realiseren hebben wij extra capaciteit nodig; wij hebben al een interim teamleider geworven en zoeken nu een enthousiaste interim projectleider, die met name affiniteit heeft met het onderwerp en met de doelgroep jongeren.

De opdracht
De tijdelijke projectleider gaat initieel het project ''Jongeren'' trekken, zorgen voor beleid en een plan om de herbezettingsvraag uit het Generatiepact met  jongeren structureel te bewerkstelligen om daarmee bij te dragen aan vernieuwing en verjonging van de organisatie. Kortom: van bedenken tot uitvoeren. Daarbij zorg je voor draagvlak in de organisatie, bij management en de Ondernemingsraad. Aanleiding voor dit project is de samenstelling van ons personeelsbestand en de recente invoering van ons Generatiepact. Dit pact biedt ouderen de gelegenheid minder te werken en moet  tegelijk de kans bieden om jongeren in te laten stromen en in een pool opdrachten in de organisatie uit te laten voeren. Mogelijk krijg je daarnaast nog andere opdrachten voor beleidsontwikkeling of projecten binnen P&O; denk daarbij aan verzuim, Arbo en vitaliteit, arbeidsmarktcommunicatie en opleiding & ontwikkeling.

Wie zoeken wij?
Je bent een ervaren, zelfstandige P&O-er en hebt een proactieve en kritische houding. Je kunt omgaan met verschillende belangen. Je beschikt over uitstekende adviesvaardigheden en beïnvloedingsvaardigheden. Tevens heb je ervaring met het leiden van projecten, en kun je een vertaalslag maken van beleid en visie naar een concreet en uitvoerbaar plan dat draagvlak heeft in de organisatie. Je gaat planmatig te werk, zorgt voor voortgangsbewaking, bent aanspreekbaar op voortgang en resultaat. Je beschikt over implementatiekracht.

Functie eisen
- WO werk- en denkniveau;
- Minimaal een afgeronde HBO opleiding;
- Minimaal 2 jaar recente ervaring in P&O advieswerk, beleidswerk en/of projectwerk;
- Aantoonbare ervaring en affiniteit met het onderwerp Jongeren;
- Ervaring binnen de gemeentelijke overheid.

Competenties
- Communicatief sterk;
- Zelfstandig;
- Accuraat;
- Planmatig;
- Kan medewerkers meekrijgen.

Deze functie kan alleen worden vervuld door middel van detachering, waarbij je een contract ontvangt vanuit Doxa HR.

Heb je vragen, neem dan contact op met Sjoerd Heijkoop via Sjoerd@doxa.nl / 06 57735404Solliciteer direct
Contact

Stel gerust een vraag  aan ons via info@doxa.nl

Of kom langs op ons kantoor

DOXA Kantoor Den Haag
Stadhouderslaan 7
2517 HV Den Haag
070-3626339 (Communicatie)
070-3029040 (HRM)

DOXA Kantoor Tilburg
Spoorlaan 382
5038 CD Tilburg
013-5187310