Human Resource
Vacature

Senior Adviseur Diversiteit

HRM / Utrecht / Utrecht / HBO

Voor Rijkswaterstaat zijn we op zoek naar een Senior Adviseur Programma Diversiteit. Het is een opdracht voor minimaal 1 jaar, voor 36 uur in de week. De standplaats is Utrecht en de start is zo snel mogelijk.

Organisatieonderdeel RWS Corporate Dienst
Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en –wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen.

Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.
Onze Corporate Dienst (CD) heeft een prominente rol in de bedrijfsvoering van Rijkswaterstaat. De CD zorgt voor ondersteuning bij de uitvoering van primaire werkprocessen van het Bestuur, de huidige Bestuursstaf en de RWS-organisatieonderdelen. Dit gebeurt door excellente diensten tegen zo laag mogelijke kosten te leveren op het gebied van HRM, communicatie, facilitaire en financiële dienstverlening, en bestuurlijke juridische zaken en vastgoed.

Afdeling Corporate Mobiliteitscentrum en Organisatieadvies
Corporate Mobiliteitscentrum en Organisatieadvies is een leuke, authentieke afdeling waar iedereen wordt ingezet in zijn kracht. Een professioneel ingerichte afdeling, waar kwalitatief hoogwaardige vakkennis op het gebied van in-, door- en uitstroom samenkomt. Hier wordt uitvoering gegeven aan activiteiten op het gebied van mobiliteit, waarbij gebruik gemaakt wordt van een zorgvuldig ingerichte flexibele schil. De afdeling levert haar diensten op verschillende niveaus: medewerker, management, bestuur, tweeden en derden, compacte rijksdienst. Zij levert aantoonbare resultaten en zijn een serieuze partner in de hele keten, binnen en buiten Rijkswaterstaat.

Functieomschrijving
Het vergroten van de diversiteit binnen Rijkswaterstaat, met name op het gebied van inzet multicultureel talent. De organisatie en de mensen zó goed kennen dat je weet wat er speelt op het gebied van diversiteit en doeltreffende maatregelen kunt treffen om diversiteit binnen Rijkswaterstaat vorm te geven. Dát is het cruciale werk dat jij als senior adviseur diversiteit voor ons gaat doen.

Het is jouw verantwoordelijkheid om een strategisch visie te ontwikkelen op diversiteit (niet zijnde gender, leeftijd) vanuit de Rijksbrede opgave en aan de hand daarvan een werkbaar plan op te stellen. Het gaat om het meetbaar maken van ambities en doelstellingen en diversiteit ook als aandachtspunt in het projectmanagement en de operatie in te brengen.

Het doel is helder en eenduidig, namelijk het vergroten van de instroom én behoud van de jongeren – en biculturele doelgroep. Je bent (mede) verantwoordelijk voor de uitvoer van de doelstellingen en activiteiten van projecten die je uitvoert. Met je kennis van talentmanagement geef je input voor het diversteitsbeleid. Daarnaast werk je aan het vergroten van de diversiteit in het midden- en topmanagement en ben je mede-coördinator van de inzet van 15 vluchtelingen (statushouders) binnen RWS. Je coördineert tevens de inzet op werving van kandidaten met multiculturele achtergrond.

Vanuit het team HRMO-Programma’s (Banenafspraak, Talentprogramma, Diversiteit en Inclusie) bepaal je gezamenlijk de inzet en ontwikkel je een strategie hoe de programma’s elkaar versterken en de activiteiten vanuit de clusters Werving en Selectie en Loopbaanontwikkeling effectiever naar de doelgroepen te laten worden.

Functie-eisen Kennis en ervaring
• Je hebt minimaal een afgeronde opleiding op hbo-niveau en zeer ruime werkervaring met recruitment, talentmanagement en diversiteit vanuit een multiculturele achtergrond (minimaal 5 jaar). Deze ervaring heb je opgedaan bij meerdere Rijksdepartementen en grote uitvoeringsorganisaties.
• Je hebt inzicht en ruime ervaring in de organisatorische en inhoudelijke samenhang met andere HRM-vakgebieden (werving, talentmanagement, arbeidsmarktcommunicatie, diversiteit).
• Je hebt zeer goede aantoonbare advies- en onderhandelingsvaardigheden, ook presenteren, evalueren, schriftelijk en mondeling rapporteren horen hierbij.
• Je hebt aantoonbare ervaring in projectmatig werken en hebt zelfstandig projecten getrokken.
• Je hebt affiniteit met de doelgroep.
• Je hebt een sterke, pro-actieve persoonlijkheid en je bent in staat om effectieve in- en externe samenwerking tot stand te brengen.
• Je bent resultaatgedreven, aanspreekbaar, dienstverlenend, integer, ondernemend en verbindend.
• Je kunt goed samenwerken, analyseren en overtuigen.
• Je bent onafhankelijk, procesgericht en weet wat er in de organisatie speelt.
• Je bent goed in netwerken en hebt sterke communicatieve vaardigheden.

Heb je interesse in deze functie, stuur dan jouw motivatie en CV naar Sjoerd Heijkoop via Sjoerd@doxa.nl / 06 57735404


Solliciteer direct
Contact

Stel gerust een vraag  aan ons via info@doxa.nl

Of kom langs op ons kantoor

DOXA Kantoor Den Haag
Stadhouderslaan 7
2517 HV Den Haag
070-3626339 (Communicatie)
070-2195680 (HRM)

DOXA Kantoor Tilburg
Spoorlaan 382
5038 CD Tilburg
013-5187310