Marc Brugman

Hoe zijn de organisaties Doxa en InQuest bij elkaar gekomen?

"De organisaties Doxa en InQuest kenden elkaar al. Peter Kamphuys heeft in het verleden het eerste contact met Eric Sweens gelegd. Persoonlijk kende ik de organisatie Doxa niet tot in detail. Soms deden we wel opdrachten samen, maar daar bleef het ook bij. Uiteindelijk zijn er gesprekken geweest waarbij we de vraag hebben gesteld: wat kunnen we samen nog meer bereiken? Hoe kunnen wij elkaar versterken? Dit is de basis voor de fusie."

Marc Brugman over de fusie en de Actos Groep

Onlangs hebben wij bekend gemaakt dat Doxa is opgenomen in de Actos Groep naar aanleiding van een fusie met InQuest. In dit artikel willen wij wat meer ingaan op de fusie tussen InQuest en Doxa. Wat gaat er vooraf aan een fusie? Wat is de Actos Groep? Waarom besluit je om te gaan fuseren? Marc Brugman, commercieel directeur van de Actos Groep, geeft antwoord.

Onlangs zijn InQuest en Doxa opgenomen in de Actos Groep. Kun je ons iets meer vertellen over de Actos Groep?

"De Actos Groep kenmerkt zich als een club van ondernemers, bestaande uit Dannis de Redelijkheid, Eric Sweens, Peter Kamphuys en mijzelf. Wij bieden een platform om datgene te doen waar we goed in zijn, namelijk het vinden, volgen en aanbieden van ervaren professionals voor onze opdrachtgevers in diverse sectoren. De Actos Groep bestaat nu uit meerdere specialistische labels, namelijk: InQuest, In2Talent, Doxa Communicatie, Doxa HR, DEMT-flex en Webtraders."

Hoe zijn de organisaties Doxa en InQuest bij elkaar gekomen?

"De organisaties Doxa en InQuest kenden elkaar al. Peter Kamphuys heeft in het verleden het eerste contact met Eric Sweens gelegd. Persoonlijk kende ik de organisatie Doxa niet tot in detail. Soms deden we wel opdrachten samen, maar daar bleef het ook bij. Uiteindelijk zijn er gesprekken geweest waarbij we de vraag hebben gesteld: wat kunnen we samen nog meer bereiken? Hoe kunnen wij elkaar versterken? Dit is de basis voor de fusie."

Wanneer besluit je als organisaties om over te gaan tot een fusie?

"Deze vraag is mij al vaker gesteld. De organisaties versterken elkaar in kennis, ondersteunende systemen en marktervaring. Dat is ook de kracht van een fusie. Ieder label blijft ook haar eigen werkzaamheden uitvoeren, maar het feit dat ze onderdeel van de Actos Groep zijn, zorgt ervoor dat wij dit effectief kunnen uitvoeren. Maar uiteraard wel met de niche-gedachte. Iedereen heeft zijn of haar eigen kwaliteit en daar halen we het optimale uit. De Actos Groep is een brede personeelsdienstverlener en dit willen wij blijven én nog verder versterken. Wij willen organisaties meer kunnen bieden. Op dit moment zijn wij actief in de inkoop, communicatie, HR en techniek.

Opvallend is ook dat er geen noodzaak was voor een fusie. Het is puur en alleen om elkaar te versterken."

Hoe heb je de fusie ervaren?

"Het is een intensief, maar een bijzonder proces. Wij spreken niet van een overname, maar echt samen verder werken aan iets nieuws. Het is gebaseerd op gelijkwaardigheid. En dat maakt het misschien juist wel iets moeilijker. Het draait om toewijding en commitment. Alle procedures en systemen moeten worden uitgezocht. Dat vraagt veel tijd, maar vooral veel geduld."  

Waarom passen de verschillende bedrijven bij elkaar?

"Ook dat moet je inderdaad goed nagaan bij een fusie. Wij zijn van mening dat de specialistische gedachte van ieder onderdeel van de Actos Groep ervoor zorgt dat de bedrijven bij elkaar passen. Onze collega’s zijn professionals die hun vak verstaan, juist zij begrijpen de ontwikkelingen in hun marktgebied. De dienstverlening naar onze opdrachtgevers kan hierdoor alleen maar versterken. Voor ik begon met ondernemen, heb ik als opdrachtgever te maken gehad met bedrijven die mijn toenmalige werkgever ondersteunden in de personeelsdienstverlening. Vaak dacht ik: heb jij wel in de gaten wat ik zoek? De persoon waar ik op dat moment mee sprak, zal ongetwijfeld een mooie database hebben gehad. Maar ik vroeg me af of hij wist wat mijn vraag was. Ik ben er van overtuigd dat onze consultants meedenken met de opdrachtgever en die daardoor optimaal kunnen bedienen.

Vooral door de passie voor het vinden van de juiste match voor onze opdrachtgevers, bevestigd momenteel voor mij nogmaals dat wij als bedrijven complementair zijn. Er heerst een schaarste op de arbeidsmarkt. Hier moeten wij zeer zorgvuldig mee omgaan. Wij gooien geen CV’s over de schutting. Iedereen die wij aandragen voor een functie, zijn mensen die wij zelf hebben geselecteerd. Ook hier komt het specialisme naar voren."

Hoe worden momenteel de organisaties samengevoegd?

"Doxa is gevestigd in het WTC in Den Haag. InQuest is gevestigd aan de Stadhouderslaan. Per half maart gaan de collega’s van het WTC over naar de Stadhouderslaan. Doxa heeft nog een kantoor in Tilburg, hier blijven ook collega’s werken. InQuest is ook gevestigd in Antwerpen en ook dit kantoor blijft geopend." 

Wat merken opdrachtgevers van de fusie?

"In principe merkt niemand iets van de fusie, hoogstens dat een gedeelte van Doxa in een ander kantoor is opgenomen. Het proces van de fusie zit voornamelijk in de back office. Er zal op een efficiëntere en effectievere manier geschakeld kunnen worden.  Iedereen houdt hetzelfde aanspreekpunt." 

Kun je uitleggen hoe jullie de toekomst zien?

"Wij kijken graag vooruit. Een van de zaken waar we ons op toeleggen is een sterkere positie creëren in de Benelux. Het kantoor in Antwerpen speelt hier ook een grote rol in. Verder zijn we als Actos Groep bezig om het buy-and-build principe toe te passen. Met de fusie is er een sterke basis gecreëerd waarop verder gebouwd kan worden. Er wordt gekeken of er andere partijen zijn die kunnen aansluiten bij het concept van de Actos Groep. Er liggen genoeg mooie zaken op ons te wachten, daar ben ik van overtuigd!"

Het laatste nieuws

Contact

Stel gerust een vraag  aan ons via info@doxa.nl

Of kom langs op ons kantoor

DOXA Kantoor Den Haag
Stadhouderslaan 7
2517 HV Den Haag
070-3626339 (Communicatie)
070-2195680 (HRM)

DOXA Kantoor Tilburg
Spoorlaan 382
5038 CD Tilburg
013-5187310