Unit HRM

Trots zijn op je werk

het is een belangrijke factor om werken leuk te vinden. Welke groepen medewerkers zijn het meest trots op hun werk? Salaris benchmarkingwebsite Emolument.com vroeg aan 1.050 professionals of zij trots zijn op hun werk.

Ben jij trots op je werk? HR-professionals wel!

Trots zijn op je werk: het is een belangrijke factor om werken leuk te vinden. Welke groepen medewerkers zijn het meest trots op hun werk? Salaris benchmarkingwebsite Emolument.com vroeg aan 1.050 professionals of zij trots zijn op hun werk.

Uit het onderzoek komt naar voren dat ruim acht op de 10 HR-professionals trots is op zijn of haar werk. Op de tweede plaats (met ruim 80%) eindigen de managers. De top 3 wordt afgesloten met de innovatieve onderzoekers (R&D). Van hen is 80% trots op het werk. Trainings- en opleidingsprofessionals staan met 76% op de vierde plaats. Met 75% maken met de consultants het rijtje compleet.

Verder komt uit het onderzoek naar voren dat de trots zijn op het werk samenhangt met het salarisniveau. Van de medewerkers die minder dan 25 duizend euro op jaarbasis verdienen, is 52% trots op hun werk. Bij de groep werknemers die tussen de 90 en 110 duizend euro verdienen is dit percentage 76%. En voor wie denkt dat de topverdieners boven deze groep trotser zijn: dit is niet waar. Een reden die hiervoor gegeven wordt, is dat topverdieners mogelijk spelen met de schaamte voor een hoog inkomen. Deze schaamte kan voortkomen uit een mindere maatschappelijke waardering voor topinkomens.

Uiteraard is ook onderzocht welke beroepen het minst trots zijn op hun werk. Op dit punt scoort de bankensector het hoogst.

Bron: https://www.personeelsnet.nl/b...

Het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Contact

Stel gerust een vraag aan ons via info@doxa.nl

Of kom langs op ons kantoor

DOXA Kantoor Den Haag
Prinses Beatrixlaan 5
2595 AK Den Haag
070-3626339 (Communicatie)
070-2195680 (HRM)

DOXA Kantoor Tilburg
Burg. Stekelenburgplein 199, Unit 4.1
5041 SC Tilburg
013-5187310