Human Resource

De Mensen van Doxa: Marjolein de Zwart

In de rubriek ‘De mensen van Doxa’ laten we de professionals aan het woord die via Doxa aan de slag zijn bij diverse opdrachtgevers. Ze vertellen over hun achtergrond en hun opdracht. Vandaag een interview met Marjolein de Zwart. Via Doxa HR werkt Marjolein als Adviseur Werving & Selectie bij de Belastingdienst, team MKB.

Kun je iets over jezelf vertellen? Wat is je achtergrond en hoe ben je precies in het HR-vak terecht gekomen?

Mijn naam is Marjolein de Zwart, 41 jaar. Ik werk al sinds 2008 binnen het recruitment vak. In de basis heb ik een hele diverse achtergrond van secretarieel, commercieel en horeca. Het leek mij altijd heel leuk om mensen aan een baan te helpen en te ondersteunen in de zoektocht naar de juiste werkplek. Zo ben ik toentertijd heel bewust gaan solliciteren naar een rol als consultant binnen de uitzendbranche. 15 jaar lang heb ik aan de bureauzijde gezeten bij verschillende spelers. Na deze lange periode wilde ik graag iets anders, maar nog steeds wel in recruitment. Omdat ik altijd in de commerciële wereld heb gewerkt, was het voor mij ook een bewuste keuze om op zoek te gaan naar een baan binnen de overheid. Ik kom uit Den Haag, dus ik zocht het eerst bij de Ministeries. Totdat ik door Filip Joubij van Doxa benaderd werd via LinkedIn voor een functie bij de Belastingdienst. Daar had ik zelf niet meteen aan gedacht en ik twijfelde er in het begin ook wel wat over, maar het was uiteindelijk wel de rol die ik zocht. Ik ben het gesprek aangegaan en binnen twee weken was het geregeld en ging ik werken bij de Belastingdienst. En daar heb ik zeker geen spijt van!

Marjolein de Zwart


Wat had je van tevoren verwacht van Doxa?

Doordat ik zelf lang aan die kant van het bureau heb gezeten, had ik een goed beeld wat ik kon verwachten. Maar niet ieder detacheringsbureau maakt dat ook waar. Doxa wel. Hun benadering is enthousiast en met veel expertise en ze hebben een persoonlijke benadering. Ik kan met al mijn vragen wel bij iemand terecht en ze schakelen ook snel.


Hoe bevalt het werken via Doxa je? Heb je eerder gewerkt via een bemiddelings- of detacheringsbureau?

Het werken via Doxa bevalt me goed. Ooit, in een ver verleden heb ik wel via een uitzendbureau gewerkt en ben ik ook wel eens bemiddeld door een bureau, maar ik heb nog niet eerder via een detacheringsconstructie gewerkt. Maar dit bevalt goed. Ze houden goed contact en organiseren ook met regelmaat leuke borrels en uitjes voor hun mensen. Hierdoor voelt het alsof je onderdeel van hun bent.


Wat houdt je functie precies in?

Als Adviseur Werving en Selectie ben ik verantwoordelijk voor het gehele wervingsproces van de Belastingdienst. Ik doe dit voor de directie MKB. Het schakelen met de teamleiders, het uitzetten van de vacature, de brief/cv selectie doen, de gesprekken voeren en uiteindelijk ook het arbeidsvoorwaardengesprek. Ik kom uit de commerciële wereld waar het vaak dynamisch is en ik was heel benieuwd hoe dit zou zijn binnen de Belastingdienst. Maar geen dag is hetzelfde en ik heb veel vrijheid om mijn dagen te vullen.


Waar wil je je verder in ontwikkelen?

Momenteel leer ik bijna dagelijks wel weer iets nieuws binnen de Belastingdienst. Het is toch een andere wereld en je hebt met procedures te maken. Ik vind het interessant om er continu weer achter te komen wat mensen boeit en drijft. Vooral met alle verschillende generaties waar we mee te maken hebben. Tevens vind ik het heel interessant om te kijken naar de kleuren van mensen. Welke manier van benadering en communicatie past daarbij. Ik heb daar een goede basiskennis in, maar zou het zeker interessant vinden om me daar nog meer in te verdiepen.


Hoe is het contact met Doxa nu?

Het contact met Doxa is heel goed. We weten elkaar te vinden wanneer het nodig is en soms is dat gewoon even voor een kort momentje, “hoe het gaat”. En als ik vragen heb, wordt er altijd snel op gereageerd en is iedereen zeer behulpzaam!

Het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Contact

Stel gerust een vraag aan ons via info@doxa.nl

Of kom langs op ons kantoor

DOXA Kantoor Den Haag
Prinses Beatrixlaan 5
2595 AK Den Haag
070-3626339 (Communicatie)
070-2195680 (HRM)

DOXA Kantoor Tilburg
Burg. Stekelenburgplein 199, Unit 4.1
5041 SC Tilburg
013-5187310