Human Resource

De mensen van Doxa: Ron Hakkenberg

In de rubriek ‘De mensen van Doxa’ laten we de professionals aan het woord die via Doxa aan de slag zijn bij diverse opdrachtgevers. Ze vertellen over hun achtergrond en hun opdracht. Vandaag een interview met Ron Hakkenberg. Via Doxa HR werkt Ron als interim HR adviseur/adviseur bedrijfsvoering voor de Dienst Justis, onderdeel van het Ministerie van Justitie en Veiligheid.

Kun je iets over jezelf vertellen? Wat is je achtergrond en hoe ben je precies in het HR/ Recruitment vak terecht gekomen?

Mijn naam is Ron Hakkenberg en woon in Den Helder, samen met mijn vrouw Agatha, Joey de senior kater en onze Ierse terriër Noortje. Inmiddels wonen wij al ongeveer 48 jaar in Den Helder, dichtbij de vuurtoren “Lange Jaap”, die recentelijk in het nieuws is geweest omdat hij dreigde in te storten. Het goede nieuws is dat hij er nog steeds staat en z’n lichtbundel over zee uitstraalt. Ik ben geboren in Nederlands- Indië en in 1950 samen met mijn ouders teruggekeerd naar Nederland en vervolgens neergestreken in Friesland en later naar de Veluwe verhuisd vanwege het werk van mijn vader als militair. Opgegroeid op de Veluwe en via Amsterdam in Den Helder terechtgekomen en als burger bij de Marine gewerkt. Via de Marine heb ik de opleiding voor Personeel en Arbeid mogen volgen en heb mijn carrière vervolgd als Hoofd P&O van een zorginstelling. Rond de eeuwwisseling ben ik verder gegaan als interim HR manager/adviseur, en doe dit nog steeds hoewel ik de pensioengerechtigde leeftijd al lang achter mij heb gelaten.

Wat had je van tevoren verwacht van Doxa?

Ik kende Doxa niet eerder maar via LinkedIn kwam ik in contact met Remo Langeweg. Via Remo heb ik een opdracht kunnen doen bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid/ Justis. Het werken via Doxa bevalt goed en de contacten met de backoffice, de administratie en met Remo zijn er wanneer het noodzakelijk is.

Wat houdt je functie precies in?

De functie van (interim-) HR adviseur/adviseur bedrijfsvoering is voor mij een functie waarin je door de opdrachtgever betrokken wordt op strategisch/ tactisch en operationeel niveau. Strategische personeelsplanning is momenteel een hot item binnen het HR vakgebied, net als diversiteit en inclusie, recruitment, duurzame inzetbaarheid en vitaliteit van het personeelsbestand. Vraagstukken die mij als HR adviseur bezighouden binnen organisaties en de mogelijkheid bieden om als interimmer in de ‘keuken” te kijken van diverse organisaties.

Wil je je nog ergens verder in ontwikkelen?

Nog elke dag doe ik nieuwe ervaringen op waardoor ik mij blijf ontwikkelen en zolang mijn brein en fysieke gesteldheid het toelaten, blijf ik mijn HR vak uitoefenen!

Het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Contact

Stel gerust een vraag aan ons via info@doxa.nl

Of kom langs op ons kantoor

DOXA Kantoor Den Haag
Prinses Beatrixlaan 5
2595 AK Den Haag
070-3626339 (Communicatie)
070-2195680 (HRM)

DOXA Kantoor Tilburg
Burg. Stekelenburgplein 199, Unit 4.1
5041 SC Tilburg
013-5187310