Human Resource

De mensen van Doxa: Cathelijne Currie

In de rubriek ‘De mensen van Doxa’ laten we de professionals aan het woord die via Doxa aan de slag zijn bij diverse opdrachtgevers. Ze vertellen over hun achtergrond en hun opdracht. Vandaag een interview met Cathelijne Currie. Via Doxa werkt Cathelijne als Adviseur Werving en Selectie bij de Belastingdienst.

Kun je iets over jezelf vertellen? Wat is je achtergrond en hoe ben je precies in het Recruitmentvak terecht gekomen?

Mijn naam is Cathelijne Currie, samen met Erik heb ik een zoon van 5 jaar (Noud) en labrador (Coco), wij wonen in Blaricum. Een echt Gooisch meisje ben ik niet, maar toch zou ik nooit willen verhuizen uit ons dorp. Voordat Noud was geboren, kon jij mij aan de waterkant vinden met een hengel. Van witvissen, snoeken tot nachtvissen, niets was te gek. Nu heb ik die hobby omgezet in werk. Waar ik voorheen op zoek was naar de juiste match tussen aas en vis, ben ik nu op zoek naar de juiste match tussen mens en organisatie. Het recruitmentvak was nooit mijn meisjesdroom, dan had je mij namelijk nu actief gezien als dolfijnentrainer of dierenarts. Maar na advies van familie, heb ik voor de opleiding HRM gekozen. Misschien maar beter ook, ik weet nu niet of ik zo een goede dierenarts zou zijn geweest. Mensen in beweging krijgen en kansen creëren, daar krijg ik energie van.

Mijn kracht zit in het matchen van de juiste mensen bij de juiste organisatie, voor nu en in de toekomst.

Foto: Cathelijne Currie

Wat had je van tevoren verwacht van Doxa?
Om eerlijk te zijn, kende ik Doxa nog niet. Zelf heb ik wel als recruiter bij detacheringsbureaus gewerkt en op basis daarvan had ik wel enkele verwachtingen, misschien wel eisen van een detacheringsbureau. Denk hierbij aan persoonlijk contact, open en eerlijk zijn. Geen ‘one size fits all’ aanpak, maar juist een organisatie die met je meedenkt en kijkt naar mogelijkheden. Dat heeft Doxa allemaal kunnen waarmaken. Het is een hele toegankelijke organisatie.

Hoe bevalt het werken via Doxa je, en hoe is het contact met Doxa?

Vóór Doxa heb ik aan de bureaukant gewerkt, het leek mij altijd al leuk om ook zelf een keer als gedetacheerde werkzaam te zijn. Toen Nick mij benaderde via LinkedIn was ik gelijk enthousiast.

Ik werk nu bijna twee jaar bij Doxa en het is leuk om te ervaren hoe het werken als gedetacheerde is. Het bevalt mij echt heel goed. Het contact is goed, Nick is altijd geïnteresseerd en daarnaast zijn de Doxa-borrels ook erg leuk. Ik weet Nick te vinden als er iets is en andersom is dat ook zo. Is het contact even minder, dan is dat ook niet erg, geen bericht is goed bericht.

Wat houdt je functie precies in?
De juiste persoon, op de juiste plek, op het juiste moment. Dat is de ambitie van de Belastingdienst. Als Adviseur Werving en Selectie (Particulieren) ben ik verantwoordelijk voor het begeleiden en adviseren van de vacaturehouder in het gehele werving- en selectieproces. Daarnaast ben ik sinds een jaar ook coördinator voor enkele grote wervingen van o.a. het leerbedrijf en dienstverlening. Op dit moment zit ik midden in een werving van 45 nieuwe collega’s Medewerker dienstverlening en ben ik bezig met het afronden van een werving van 60 nieuwe collega’s voor het leerbedrijf.

Wil je je nog ergens verder in ontwikkelen?
Ja, ik wil mij zeker ontwikkelen, maar ik ben ook heel tevreden met wat ik nu heb en waar ik nu sta. Ik ambieer geen stap hoger, maar wil juist de beste zijn in wat ik doe: mensen en organisaties verbinden. Op dat stuk wil ik mij blijven ontwikkelen en blijven groeien. Er wordt gezegd ‘stilstaan is achteruitgaan’, binnen het recruitmentvak is dat ook echt zo. Je moet als professional blijven ontwikkelen, wil je met de markt mee kunnen gaan.

Het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Contact

Stel gerust een vraag aan ons via info@doxa.nl

Of kom langs op ons kantoor

DOXA Kantoor Den Haag
Prinses Beatrixlaan 5
2595 AK Den Haag
070-3626339 (Communicatie)
070-2195680 (HRM)

DOXA Kantoor Tilburg
Burg. Stekelenburgplein 199, Unit 4.1
5041 SC Tilburg
013-5187310