Human Resource

De mensen van Doxa: Anne de Bruin

In de rubriek ‘De mensen van Doxa’ laten we de professionals aan het woord die via Doxa aan de slag zijn bij diverse opdrachtgevers. Ze vertellen over hun achtergrond, hun opdracht en de toekomst. Vandaag een interview met Anne de Bruin. Via Doxa werkt Anne als Adviseur Werving en Selectie voor de directie Midden- en Kleinbedrijf (MKB) bij de Belastingdienst.

Kun je iets over jezelf vertellen? Wat is je achtergrond en hoe ben je precies in het HR vak terecht gekomen?

Mijn naam is Anne en in mijn 29 levensjaren heb ik niet stil gezeten. Als je mij als klein meisje had gevraagd; ‘Wat wil je later worden?’, dan had ik daar geen antwoord op kunnen geven. Dat werd pas tijdens mijn opleiding Toegepaste Psychologie veel duidelijker. Mijn nieuwsgierigheid naar de beweegredenen van mensen werd nog meer bevestigd. Tijdens mijn opleiding heb ik een stage gevolgd bij een psychologisch adviesbureau op Curaçao. Hier maakte ik in de praktijk voor het eerst kennis met werving en selectie. Dat vond ik zo leuk, dat ik in dit vak gebleven ben.

Door deze positieve ervaring ben ik aan de slag gegaan in de arbeidsbemiddeling in verschillende rollen als recruiter, teamcoördinator en teamleider. Na vijf jaar in de commerciële branche te hebben gewerkt, besloot ik dat het tijd was voor iets anders. In augustus 2021 werd ik benaderd door Nick van Doxa. Ik heb verschillende gesprekken met hem gevoerd en besloot om een contract bij Doxa te tekenen. Erg interessant om nu aan de andere kant van de tafel te zitten en te mogen ervaren hoe het is om zelf gedetacheerd te worden!

"Erg interessant om nu aan de andere kant van de tafel te zitten en te mogen ervaren hoe het is om zelf gedetacheerd te worden!"

Wat had je van tevoren verwacht van Doxa

De informatie op de website van Doxa beloofde veel goeds. Één van de kernwaarden van hen is persoonlijke benadering. Een aspect waar ik heel veel waarde aan hecht en wat ik ook altijd meenam richting mijn professionals. Ik was dan ook wel erg nieuwsgierig in hoeverre dit overeenkwam met de werkelijkheid. Inmiddels ben ik 9 maanden werkzaam bij de Belastingdienst via Doxa en ik kan aangeven dat het contact goed en persoonlijk is. Regelmatig heb ik contact met Nick en mocht het contact iets minder frequent zijn dan weet Nick dat geen bericht goed bericht is.

Anne de Bruin
Foto: Suzan Alberts


Wat houdt je functie in?

Als Adviseur Werving en Selectie voor de directie Midden- en Kleinbedrijf (MKB) zorg ik voor de invulling van verschillende vacatures en begeleid ik het gehele werving- en selectieproces. Het uitgangspunt is om op het juiste moment, de juiste persoon op de juiste plek te krijgen met het oog op duurzame inzetbaarheid.

Van tevoren was ik wat sceptisch over de werkomgeving. Ik had namelijk het beeld dat de dynamiek in mijn rol zou verdwijnen. Niets is minder waar. Het leuke in mijn functie is dat je zelden weet hoe een werkdag eruit ziet!

Waar wil je je verder in ontwikkelen?

Aangezien dit mijn eerste opdracht is, zou ik willen ervaren hoe het is om verschillende, afwisselende opdrachten te doen binnen de Rijksoverheid die aansluiten bij mij als persoon en mijn ambitie. Naast mijn horizon verbreden wil ik mij nog meer ontwikkelen binnen het recruitment vak. In de huidige arbeidsmarkt red je het nu eenmaal niet meer met de traditionele manier van werven.

"Het uitgangspunt is om op het juiste moment, de juiste persoon op de juiste plek te krijgen met het oog op duurzame inzetbaarheid."

Hoe is het contact nu met Doxa?

Het contact met Doxa is erg goed. Het voordeel vind ik dat ik een vast contactpersoon heb waar ik altijd op terug kan vallen. De lijntjes zijn kort en het contact met de collega’s is erg laagdrempelig.

Ben jij ook een HR professional, en op zoek naar een leuke opdracht? Reageer dan snel op een van onze vacatures, en wie weet sta jij dan binnenkort ook in de rubriek ‘De mensen van Doxa’.

Het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Contact

Stel gerust een vraag aan ons via info@doxa.nl

Of kom langs op ons kantoor

DOXA Kantoor Den Haag
Prinses Beatrixlaan 5
2595 AK Den Haag
070-3626339 (Communicatie)
070-2195680 (HRM)

DOXA Kantoor Tilburg
Burg. Stekelenburgplein 199, Unit 4.1
5041 SC Tilburg
013-5187310