Human Resource

De mensen van Doxa: Selma van Maarseveen

In de rubriek ‘De mensen van Doxa’ laten we de professionals aan het woord die via Doxa aan de slag zijn bij diverse opdrachtgevers. Ze vertellen over hun achtergrond en hun opdracht. Vandaag een interview met Selma van Maarseveen. Via Doxa HR werkt Selma als P&O Business Adviseur bij de gemeente Den Haag.

Kun je iets over jezelf vertellen? Wat is je achtergrond en hoe ben je precies in het HR/ Recruitment vak terecht gekomen?
Mijn naam is Selma van Maarseveen, ik woon samen met mijn partner Aart Jan, dochter Sarah en onze drie katten in Rijswijk, tegen Den Haag aan. Ik ben geboren en getogen in Den Haag en na wat omzwervingen in 't Gooi zijn we weer terug in de Haagse regionen. Volgens mijn puberdochter heb ik allemaal oma-hobby’s, ik zit op naailes waar ik probeer kleding en tassen te maken, ik hou van breien, haken en lezen. Ik ga ook graag naar het theater, een concert of naar de film. Daarnaast ben ik ook graag buiten aan het werk in de tuin, en ik ga een paar keer in de week een rondje hardlopen. Ik ga niet hard, maar wel gestaag. Sinds kort hebben we de auto de deur uit gedaan omdat we genoeg OV en deelauto's in de buurt hebben, dus nu doe ik echt alles op de fiets. Gelukkig hou ik erg van fietsen en ik zie het ook als gratis sport.

Foto: Selma van Maarseveen


Ik heb P&O gestudeerd aan de Haagse Hogeschool en ik ben zo ongeveer de enige van mijn jaar die in het HR werk is blijven hangen. Ik vind HR fascinerend. Veranderingen binnen de maatschappij hebben meteen invloed op mijn werk. Bijvoorbeeld bij een economische recessie, een krappe arbeidsmarkt, een pandemie. De afgelopen jaren heb ik met veel plezier gewerkt bij grote internationale organisaties in verschillende rollen. Ik hou erg van verandering en kan goed omgaan met stressvolle situaties, ik vind het leuk om nieuwe dingen te leren en ergens in te springen. ‘Hit the ground running’ is op mij van toepassing. Mijn kracht zit denk ik in mijn pragmatische “kan niet bestaat niet -mentaliteit”. Ik ga altijd op zoek naar een oplossing.

In 2021 heb ik de knoop doorgehakt en ben ik begonnen als zelfstandige om te voldoen aan die behoefte aan verandering en nieuwe ervaringen. Ik zit nu via Doxa in een opdracht als P&O Business Adviseur bij de Gemeente Den Haag. Dit is mijn eerste opdracht bij een gemeente. Het is een eer om me te zetten voor de stad waar ik geboren ben en om te werken in het markante IJspaleis.

Wat had je van tevoren verwacht van Doxa?
Ik moet eerlijk zeggen dat ik Doxa nog niet kende. Ze benaderden me, en ik vond het eerste contact al erg prettig. Wat ik verwacht van een bureau is een open en eerlijke aanpak. Dus ook een terugkoppeling als je de opdracht niet krijgt.

Hoe bevalt het werken via Doxa je? Heb je eerder gewerkt via een bemiddelings- of detacheringsbureau?
Het werken via Doxa bevalt goed. Het contact is erg prettig met alle medewerkers, dus niet alleen met de consultant Remo maar ook met de mensen van de backoffice of administratie. De administratie is ook goed geregeld, ze werken met een handig urensysteem en alle facturen worden altijd op tijd betaald. Ik heb al eerder gewerkt voor het bureau RVDB.

Wat houdt je functie precies in?
Bij de gemeente Den Haag vervul ik de rol van Business adviseur P&O. De business adviseur houdt zich bezig met de collectieve zaken binnen een dienst, denk bijvoorbeeld aan een transformatie of herpositionering. Ik ben bij de gemeente Den Haag begonnen als adviseur binnen twee diensten, DPZ (Dienst Publieke Zaken) en DSO (Dienst Stedelijke Ontwikkeling) en daarna doorgegaan naar de dienst SZW (Sociale Zaken en Werkgelegenheidsprojecten). Inmiddels ben ik toegevoegd aan een opgaveteam voor het domein Werk In Opdracht binnen Den Haag Werkt. Binnen het opgaveteam onderzoek ik samen met een collega van Organisatie Ontwikkeling welke ontwikkelingen en veranderingen in gang gezet kunnen worden, en bereid ik daar een advies op voor. Den Haag Werkt is het werk- en ontwikkelbedrijf van de gemeente. Samen met werkgevers helpt zij inwoners die al lang geen werk hebben aan een baan. Neem gerust een kijkje op de website van Den Haag werkt om er meer over te weten te komen. https://www.denhaag.nl/nl/ondernemen/den-haag-werkt/

Waar wil je je nog verder in ontwikkelen?
Ik wil zo veel mogelijk nieuwe dingen leren en nieuwe ervaringen opdoen. De ambtelijke wereld was voor mij helemaal nieuw toen ik bij de gemeente Den Haag begon. En ik vind het echt leuk om daar dan snel mijn weg te vinden!

Het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Contact

Stel gerust een vraag aan ons via info@doxa.nl

Of kom langs op ons kantoor

DOXA Kantoor Den Haag
Prinses Beatrixlaan 5
2595 AK Den Haag
070-3626339 (Communicatie)
070-2195680 (HRM)

DOXA Kantoor Tilburg
Burg. Stekelenburgplein 199, Unit 4.1
5041 SC Tilburg
013-5187310