Human Resource

De mensen van Doxa: Lizzy Ritter

In de rubriek ‘De mensen van Doxa’ laten we de professionals aan het woord die via Doxa aan de slag zijn bij diverse opdrachtgevers. Ze vertellen over hun achtergrond en hun opdracht. Vandaag een interview met Lizzy Ritter. Via Doxa werkt Lizzy als Adviseur Werving en Selectie bij de Belastingdienst.

Kun je iets over jezelf vertellen? Wat is je achtergrond en hoe ben je precies in het Recruitmentvak terecht gekomen?
Mijn naam is Lizzy, 28 jaar oud en inmiddels 9 jaar werkzaam binnen het allermooiste vak: ''arbeidsbemiddeling''. Al sinds kleins af aan wilde ik graag bij Defensie aan de slag, maar wat wilde ik dan precies? Geen idee! Uiteindelijk ben ik beland op de Politieacademie en opgeleid tot politieagent. ''Maar waarom ben je dan nu geen politieagent'' hoor ik je denken. Nou... mijn vader heeft jaren geleden een recruitmentbedrijf opgestart, waar hij als directeur en mijn broer als accountmanager werkzaam waren. Een familiebedrijf dus, dat mijn vader graag wilde uitbreiden. Er werd mij gevraagd of ik als recruiter aan de slag wilde in dit bedrijf. Het eerste wat ik dacht was: ''wat is in godsnaam een recruiter en wat doet een recruiter precies?'' Ondanks dat ik nog geen benul had van wat deze rol precies inhield leek het mij ontzettend gaaf om samen met mijn familie dit bedrijf uit te breiden. Sinds de eerste dag dat ik begon en de kneepjes van het vak leerde, heb ik geen moment spijt gehad van mijn keuze! Ik heb toen veel mogen leren van het vak.

Inmiddels ben ik 9 jaar verder en heb ik bij diverse organisaties meerdere rollen mogen bekleden, waaronder die van recruiter, accountmanager, coach, vestigingsmanager en inmiddels adviseur werving & selectie via Doxa. Eigenlijk heb ik vóór Doxa altijd aan de bemiddelende kant gezeten, dus zelf werkzaam geweest bij een detacheringsbureau waar ik professionals binnen diverse branches bemiddelde. Toen Doxa mij via LinkedIn benaderde om gedetacheerd te worden bij de Belastingdienst was ik meteen enthousiast. Het is erg leuk om te ervaren hoe het is om aan de andere kant te zitten!

Foto: Lizzy Ritter


Wat had je van tevoren verwacht van Doxa?
Heel eerlijk, in het begin had ik nog niet veel verwachtingen. Ik was nog niet bekend met de organisatie en ging daarom vooral open het gesprek in met Nick van der Holst van Doxa HR. Na dit eerste gesprek was ik gelijk al heel positief. Waarom dan? In de jaren dat ik zelf actief was in de arbeidsbemiddeling heb ik veel te maken gehad met diverse detacheringsbureaus. Dat zijn niet allemaal positieve ervaringen geweest en vaak zat hem dat in het gebrek aan persoonlijke aandacht. Ik had na het eerste gesprek met Nick direct het gevoel dat wij dezelfde taal spraken; daardoor voelde ik mij gehoord en begrepen. Dat vertrouwen tussen gedetacheerde en detacheerder is voor mij enorm belangrijk!

Hoe bevalt het werken via Doxa je? Heb je eerder gewerkt via een bemiddelings- of detacheringsbureau?
Inmiddels ben ik nu één jaar en tien maanden werkzaam via Doxa en het bevalt mij echt heel goed! Zoals ik al zei had ik vóór Doxa nog niet eerder gewerkt als gedetacheerde, maar ik ben nog steeds erg blij met de stap die ik bijna twee jaar geleden gezet heb.

Wat houdt je functie in?
Momenteel ben ik als adviseur werving en selectie werkzaam bij de Belastingdienst binnen het team Stages & Talentships. In mijn functie ben ik, samen met twee andere collega's, sparringpartner voor alle dienstonderdelen binnen de Belastingdienst als het gaat om het werven, plaatsen én behouden van startend talent. Er is veel behoefte aan stagiairs, trainees en starters binnen de Belastingdienst, waardoor ik in mijn functie veel ruimte krijg om te pionieren. Erg leuk om te doen!

Waar wil je je verder in ontwikkelen?
Pfff... nog zo veel! Je bent als mens nooit uitgeleerd en dat maakt het juist zo leuk. Bij iedere rol, opdrachtgever, organisatie en collega kom ik weer nieuwe dingen tegen van mezelf die ik nog niet eerder ontdekt had. Een erg leuke ontwikkeling vind ik zelf. Daarnaast heb ik een tijd geleden de mogelijkheid gekregen om met een coach, Christel, aan de slag te gaan. Daardoor krijg ik meer inzicht in mijn blauwdruk als mens en professional. Super interessant, en naast mijn werk heb ik hier ook veel aan in mijn privéleven. In dit alles is gefaciliteerd door Doxa. Dit geeft aan dat Doxa niet alleen investeert in de zakelijke ontwikkeling op functieniveau, maar juist ook in de persoonlijke ontwikkeling.

Hoe is het contact nu met Doxa?
Ik ervaar het contact met Doxa als heel prettig en erg persoonlijk. Nick en ik weten elkaar snel te vinden en wij denken ook altijd graag met elkaar mee. Er worden regelmatig leuke, gezellige borrels en events georganiseerd. Het is altijd leuk om het hardwerkende team van Doxa te zien en te spreken, maar ook zeker alle andere collega's die worden gedetacheerd bij de Belastingdienst en andere opdrachtgevers.

Het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Contact

Stel gerust een vraag aan ons via info@doxa.nl

Of kom langs op ons kantoor

DOXA Kantoor Den Haag
Prinses Beatrixlaan 5
2595 AK Den Haag
070-3626339 (Communicatie)
070-2195680 (HRM)

DOXA Kantoor Tilburg
Burg. Stekelenburgplein 199, Unit 4.1
5041 SC Tilburg
013-5187310