Human Resource

De Mensen van Doxa: Dianne van Iperen

In de rubriek ‘De mensen van Doxa’ laten we de professionals aan het woord die via Doxa aan de slag zijn bij diverse opdrachtgevers. Ze vertellen over hun achtergrond en hun opdracht. Vandaag een interview met Dianne van Iperen. Via Doxa HR werkt Dianne als Adviseur Werving en Selectie bij de Belastingdienst.

Kun je iets over jezelf vertellen? Wat is je achtergrond en hoe ben je precies in het HR-vak terecht gekomen?

Mijn naam is Dianne, ik ben 55 jaar oud/jong (wat is een getal?), ik woon in Veenendaal met Geert en onze labrador Duuk. Onze kinderen wonen niet meer thuis, maar we genieten als iedereen aanschuift voor een hapje en een drankje. Ik heb de hotelschool als achtergrond, en na een jaar op Curaçao in de horeca gewerkt te hebben ben ik bij Randstad de werving en selectie ingerold. Nog altijd kijk ik terug op een fantastische mooie en leerzame tijd. Naast werving en selectie heb ik nog een andere passie, dat is interieur/design. Jaren geleden heb ik de stap gezet om samen met mijn toenmalige partner en dochter te emigreren en ben ik gestart met een mooi bedrijf op Curaçao. Daar heb ik fijne jaren doorgebracht. Tien jaar geleden ben ik teruggekomen naar Nederland. Ik ben even zoekende geweest naar wat ik wilde gaan doen en ben uiteindelijk opnieuw de werving en selectie in gegaan. Jaren heb ik gewerkt als (corporate) recruiter in de tandheelkunde, een hele specifieke maar mooie nichemarkt. Uiteindelijk is het verbinden van mensen het mooiste wat er is, in welke vorm/doelgroep dan ook. Dat is wat mij energie oplevert.

Dianne van Iperen
Foto: Dianne van Iperen

Wat had je van tevoren verwacht van Doxa?

Om eerlijk te zijn had ik geen specifieke verwachtingen. Ik werd benaderd op LinkedIn en wat me aansprak was de manier waarop. Doxa was in staat mij te triggeren voor een baan bij de Belastingdienst, dat zou ik zelf nooit bedacht hebben want normaal gesproken is commercie mijn ding. Maar het enthousiasme en de persoonlijke benadering spraken mij aan, ik was snel om.

Hoe bevalt het werken via Doxa je? Heb je eerder gewerkt via een bemiddelings- of detacheringsbureau?

Het is de eerste keer dat ik aan de “andere kant” van een bureau zit, als gedetacheerde, en het bevalt me erg goed. De contacten die ik bij Doxa heb voelen als thuiskomen. Alles is top geregeld en daarnaast zijn ze een ster in het organiseren van gezellige borrels en zelfs een ski trip!

Wat houdt je klus precies in?

Als Adviseur Werving en Selectie voor de directie Midden- en Kleinbedrijf zorg ik voor de invulling van vacatures op alle niveaus en begeleid ik het gehele werving- en selectieproces. Ik had nooit verwacht dat het zo’n dynamische rol zou zijn. Geen werkdag is hetzelfde, ook mijn werkplek niet. En het mooie is dat ik zelf de vrijheid heb om te zaken plannen en te organiseren. Met uiteraard een heldere opdracht: de juiste persoon op de juiste plek te krijgen.

Waar wil je je verder in ontwikkelen?

Ik leer elke dag, ook in de organisatie. De Belastingdienst is voor mij een hele nieuwe wereld, en ik vind het mooi om te zien en te ervaren dat jong en oud elkaar aanjagen om tot een gemeenschappelijk doel te komen. Wat mij enorm bezighoudt is het verschil in de generaties en bijhorende werkethiek. Het kunnen kijken door de bril van de nieuwe generatie is mijn uitdaging!

Hoe is het contact nu met Doxa?

Erg goed, de lijntjes zijn kort en daar hou ik van. Iedereen staat voor je klaar als dat nodig is. Wat Doxa onderscheidt van vele andere bureaus is naar mijn mening de persoonlijke benadering en betrokkenheid!

Het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Contact

Stel gerust een vraag aan ons via info@doxa.nl

Of kom langs op ons kantoor

DOXA Kantoor Den Haag
Prinses Beatrixlaan 5
2595 AK Den Haag
070-3626339 (Communicatie)
070-2195680 (HRM)

DOXA Kantoor Tilburg
Burg. Stekelenburgplein 199, Unit 4.1
5041 SC Tilburg
013-5187310