Human Resource

De Mensen van Doxa: Jean-Pierre Pinckaers

In de rubriek ‘De mensen van Doxa’ laten we de professionals aan het woord die via Doxa aan de slag zijn bij diverse opdrachtgevers. Ze vertellen over hun achtergrond en hun opdracht. Vandaag een interview met Jean-Pierre Pinckaers. Via Doxa HR werkt Jean-Pierre als Program Manager Onboarding & Leadership Development bij TenneT.

Kun je iets over jezelf vertellen? Wat is je achtergrond en hoe ben je precies in het HR-vak (L&D) terecht gekomen?

Oorspronkelijk ben ik opgeleid als bedrijfseconoom en heb ik de eerste jaren van mijn loopbaan gewerkt als Supply Chain Management consultant. Tijdens een SAP implementatie bij Philips werd ik gevraagd om het hele trainingsprogramma voor onze planners in alle Europese fabrieken op te zetten. Die rol beviel mij zo goed dat ik besloot om Philips te verlaten en het L&D vak te betreden. In eerste instantie begonnen als trainer, maar na een paar jaar en aanvullende opleidingen ben ik me meer gaan richten op opleidingsvraagstukken in organisaties. Mijn achtergrond als bedrijfseconoom en SCM consultant was hierbij erg behulpzaam omdat het mij in staat stelde processen te koppelen aan gedrag van mensen en hier adequate leerinterventies voor te ontwikkelen.

Inmiddels heb ik 20 jaar ervaring in het L&D vakgebied en heb ik bij diverse internationale organisaties uiteenlopende leertrajecten ontwikkeld en uitgerold, zoals bijv. technische programma's voor (software) engineers en IT systeem architecten als leiderschaps- en onboarding programma's. Ik heb ook veel ervaring opgedaan met het implementeren van leerplatformen (GoodHabitz, Appical) en Learning Management Systemen. (Workday, Plusport, CAPP)

Jean-Pierre Pinckaers


Wat houdt je opdracht bij Tennet precies in?

Bij TenneT ben ik als program manager verantwoordelijk voor het corporate onboarding programma en leiderschapsontwikkeling. TenneT beleeft momenteel een enorme groeispurt vanwege de energietransitie en heeft behoefte aan nieuwe medewerkers en leidinggevenden die zich liefst ook voor langere tijd willen verbinden aan TenneT. Goede onboarding en leiderschapsontwikkeling zijn cruciaal hierin.


Hoe bevalt het werken via Doxa je? Heb je eerder gewerkt via een bemiddelings- of detacheringsbureau?

Ik heb in het verleden met diverse bemiddelingsbureaus gewerkt en Doxa is absoluut één van de toppers in deze branche. Ze hebben een goede match gemaakt tussen mij en de opdrachtgever, zijn transparant in afspraken en komen die ook na. Ik ben zeer tevreden en wil graag de samenwerking voortzetten als de gelegenheid zich voordoet.


Wat vind je lastig in je opdracht, waar loop je tegenaan?

Het is elke keer weer lastig om je in te werken bij een nieuwe organisatie, zeker bij grotere complexe organisaties. Maar als externe consultant liggen de verwachtingen wel hoog, zeker als het gaat om het snel leveren van resultaten. Vooral de eerste 2-3 maanden kunnen dan veel van je vergen. Gelukkig krijg ik altijd veel energie van instappen in een nieuwe omgeving, maar het is wel goed om de balans in evenwicht te houden.


Heb je nog tips voor andere professionals die hier tegenaan lopen?

Richt je op je opdracht. Waarvoor ben je in huis gehaald? Laat je niet afleiden door zaken die buiten je scope liggen. Spreek in de eerste weken met zoveel mogelijk mensen die je mogelijk op weg kunnen helpen en zorg dat je snel inzicht krijgt in de structuur, cultuur en verhoudingen. En boven alles: zorg goed voor jezelf. Work hard, play hard!

Het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Contact

Stel gerust een vraag aan ons via info@doxa.nl

Of kom langs op ons kantoor

DOXA Kantoor Den Haag
Prinses Beatrixlaan 5
2595 AK Den Haag
070-3626339 (Communicatie)
070-2195680 (HRM)

DOXA Kantoor Tilburg
Burg. Stekelenburgplein 199, Unit 4.1
5041 SC Tilburg
013-5187310