Werkgeluk

Na een weekend met vrijheid en plezier kom je terecht in een omgeving waar je weer van alles ‘moet’ doen, je werkweek begint weer; een routine. In het weekend doe je zoveel mogelijk dingen waar je gelukkig van wordt, waarom dan niet op het werk?

myjob.png#asset:10786

GeIuk is voor iedereen wat anders en plezier is een basisvoorwaarde om gelukkig te zijn. Een van de factoren die invloed heeft op ons geluk is ons engagement. Wij zijn doeners en willen vooral iets doen wat betekenisvol en waardevol is. Werkgeluk gaat dus verder dan ‘een leuke baan’. Als een bedrijf kan bijdragen dat we plezier hebben op ons werk, betekenisvolle dingen kunnen doen, ons engagement kunnen tonen, draagt dat niet alleen bij aan je werkgeluk maar ook aan je geluk in het algemeen.

Mensen die plezier hebben in hun werk zijn gelukkiger en gelukkige mensen zijn weer goed voor de business. Mijn collega’s bij Doxa HR laten dat zien: zij stralen uit dat ze plezier hebben in hun werk en maken zo het werken voor mij ook leuk. Er zijn veel dingen die ik leuk vind aan mijn baan als consultant, maar mijn werkomgeving staat toch echt op nummer één. We werken echt als een team samen, niet alleen mijn manager maar iedereen op de afdeling geeft mij het vertrouwen en moedigt mij aan om dingen op mijn eigen manier te doen. Er is genoeg ruimte om mezelf te ontwikkelen, als ik iets wil proberen dan kan en mag dat. Fouten maken hoort daar ook bij, dat is niet erg als je er maar van leert. Ik voel mij meer dan thuis bij Doxa HR, elke mening telt hier en kritisch meedenken wordt gestimuleerd. Daarnaast is er genoeg ruimte voor fun, er gaat geen dag voorbij dat er niet wordt gelachen. Ik krijg veel vrijheid, we werken samen op basis van wederzijds vertrouwen en respect. Dankzij de inzet van mijn collega’s groeien we elke dag weer opnieuw, niet alleen op zakelijk gebied maar ook als team en individu.

Geen dag is hetzelfde door de diverse aanvragen vanuit verschillende opdrachtgevers waar we voor werken. Als ik word gebeld door een opdrachtgever dat onze kandidaat op gesprek mag komen, dan weet ik dat ik mijn werk goed heb gedaan en krijg ik een voldaan gevoel ook al is deze kandidaat nog niet geplaatst. Ik heb het gevoel dat ik iets toevoeg en een bijdrage lever aan de doelen van Doxa, dat is voor mij echt werkgeluk. De omgeving en manier van werken, daar krijg ik energie van en prikkelt mij om naar werk te gaan.

‘’Doe je datgene waar je goed in bent en volg je je gevoel?’’, al die clichés zijn wel waar. Door jezelf die vragen te stellen kan je je eigen (werk)geluk nastreven. Als je weet wat je wilt, doelen stelt, de tijd neemt om stil te staan bij dagelijkse routines en reflecteert, creëer je nieuwe mogelijkheden en ben je weer een stapje dichterbij jouw ultieme (werk)geluk. Jij hebt tenslotte jouw (werk)geluk in eigen handen en kan als enige verandering aanbrengen.

Doxa-Shivani-9-of-10-2.jpg#asset:10598:asideImage

Geschreven door Shivani Arjun

Het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Contact

Stel gerust een vraag aan ons via info@doxa.nl

Of kom langs op ons kantoor

DOXA Kantoor Den Haag
Prinses Beatrixlaan 5
2595 AK Den Haag
070-3626339 (Communicatie)
070-2195680 (HRM)

DOXA Kantoor Tilburg
Burg. Stekelenburgplein 199, Unit 4.1
5041 SC Tilburg
013-5187310