Human Resource

Outplacement werkgever

Afscheid nemen van medewerkers is vaak onvermijdelijk in een tijd waarin organisaties veranderen en innoveren. DOXA HR is een betrouwbare partner in de begeleiding van uw medewerker naar een nieuwe baan.

Werkwijze aanmelding

DOXA HR houdt het tempo graag hoog. Als u ons belt, zitten we dezelfde dag nog bij u aan tafel. In deze eerste week plannen we een intake, een week later volgt het plan van aanpak en de offerte. Na akkoord kan het traject meteen starten.

Loopbaancoaches

Wij beschikken over gedreven en ervaren loopbaancoaches. Onze aanpak is oplossingsgericht, soms wat confronterend, realistisch en praktisch. Ons doel: zo snel mogelijk een passende baan vinden voor de medewerker waar u afscheid van neemt. Wij stellen hoge eisen aan de kwaliteit van het werk. We werken conform de gedragsregels van CMI en NOLOC, de beroepsvereniging voor loopbaanprofessionals en van psychologen NIP.

Standaard Outplacementtraject Kennismaking

doxa outplacement werkgever

DOXA HR biedt maatwerk. Afhankelijk van de situatie van de medewerker en de afstand tot de arbeidsmarkt passen we het Standaard Outplacementtraject aan.

Fase 1 - Het Persoonsprofiel en Presentatie

Uw medewerker en onze loopbaancoach trekken samen op, in een open en vertrouwelijke sfeer. De loopbaancoach stelt een sterkte/zwakte analyse op van de medewerker en maakt een Persoonsprofiel: welke organisaties en banen passen bij de talenten, ervaring en ambities van de medewerker? Ook zelfstandig ondernemerschap ondersteunen we. De medewerker heeft al vroeg in het traject alles op orde om te starten met solliciteren (Presentatie).

Fase 2 - Arbeidsmarktoriëntatie en Mobiliteitsplan

De medewerker vergroot zijn kennis van branches, functies, organisaties en de arbeidsmarkt. Netwerken komt in deze fase ruimschoots aan bod. Het netwerk van DOXA HR, maar ook nieuwe netwerken zetten we in om de medewerker aan tafel te krijgen bij potentiële werkgevers.

Met uw medewerker maken we een Mobiliteitsplan. Een realistisch uitvoerbaar stappenplan voor het benaderen van de arbeidsmarkt. Uiteraard door toepassing van Personal Branding en het slim inzetten van Sociale Media.

Fase 3 - Solliciteren

De focus ligt op het verkrijgen van een baan. Alle kanalen die leiden naar de arbeidsmarkt worden benut: CV op banensites zetten, inschrijving bij werving & selectiebureaus, optimaal gebruik maken van LinkedIn en andere Sociale Media, abonneren (vaak gratis) op diverse banen zoekmachines, het netwerk van DOXA HR en andere netwerken activeren. Ook tussenoplossingen zoals detachering en interim behoren tot de mogelijkheden.

Communicatie

Wij streven naar een intensieve samenwerking met onze opdrachtgever. Duidelijke, transparante evaluaties en rapportages kenmerken DOXA HR.

Het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Contact

Stel gerust een vraag aan ons via info@doxa.nl

Of kom langs op ons kantoor

DOXA Kantoor Den Haag
Prinses Beatrixlaan 5
2595 AK Den Haag
070-3626339 (Communicatie)
070-2195680 (HRM)

DOXA Kantoor Tilburg
Burg. Stekelenburgplein 199, Unit 4.1
5041 SC Tilburg
013-5187310