Human Resource

Outplacement werknemer

Je arbeidsovereenkomst bij je huidige werkgever eindigt. DOXA HR ondersteunt je bij het vinden van een nieuwe baan. Kansen zien en deze snel pakken is ons uitgangspunt. Met ons uitgebreide netwerk en onze enthousiaste adviseurs begeleiden we je op maat bij je zoektocht.

Kennismakings- en intakegesprek

De bekende ‘klik’ tussen jou en de loopbaanadviseur is essentieel om het outplacementtraject tot een succes te maken. We trekken samen op in het vinden van een passende baan. In een open en vertrouwelijke sfeer praten we over de ontstane situatie, de wensen en verwachtingen.

DOXA-temp.jpg#asset:205


Doxa HR biedt maatwerk. Afhankelijk van jouw situatie passen we het Standaard Outplacementtraject aan.

Fase 1 - Het Persoonsprofiel en Presentatie

Door zelfreflectie sta je even bij jezelf stil. Wat heerst er aan emoties en gedachten op dit moment en staan deze een nieuwe loopbaanstap in de weg? Op een coachende wijze besteden wij hier aandacht aan, gevolgd door een sterkte/zwakte analyse. Uiteindelijk maken we een Persoonsprofiel, met organisaties en banen die passen bij jouw talenten, ervaring en ambities. Al vroeg in het traject heb je alles op orde om te solliciteren (Presentatie).

Fase 2 - Arbeidsmarktoriëntatie en Mobiliteitsplan

Samen maken we een Mobiliteitsplan. Een realistisch uitvoerbaar stappenplan, waarin jouw profiel en passende functies staan vermeld en ook de stappen die je moet uitvoeren om jouw doel te bereiken. Kansen vergroot je via Personal Branding en de juiste inzet van Sociale Media .

Ook netwerken speelt in deze fase een grote rol. Jouw netwerk en die van DOXA HR zetten we in om je aan tafel te krijgen bij potentiële werkgevers. Doelen van de netwerkgesprekken zijn: oriënteren om je zoekprofiel verder aan te scherpen. Advies ontvangen over je presentatie en kansen op de arbeidsmarkt. Maar ook om een beter beeld te krijgen van functies en bijbehorende eisen. Tijdens het netwerken is het soms al raak: je treft de juiste persoon op het juiste moment die jou een baan aanbiedt.

Kies je voor het zelfstandig ondernemerschap, dan biedt DOXA HR ondersteuning bij het schrijven van een bedrijfsplan en de verdere stappen om je eigen bedrijf te realiseren.

Fase 3 - Solliciteren

Alle pijlen zijn gericht op het verkrijgen van een baan. Uiteenlopende kanalen die leiden naar de arbeidsmarkt worden benut: CV op banensites zetten, bij diverse werving & selectiebureaus inschrijven, LinkedIn en andere Sociale Media optimaal benutten, banen zoekmachines gebruiken, het netwerk van DOXA en andere netwerken activeren. Ook werken we aan tussenoplossingen zoals detachering en interim. Gedurende de gehele sollicitatiefase is er ondersteuning van de vaste loopbaancoach en worden sollicitaties voor- en nabesproken.

Het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Contact

Stel gerust een vraag aan ons via info@doxa.nl

Of kom langs op ons kantoor

DOXA Kantoor Den Haag
Prinses Beatrixlaan 5
2595 AK Den Haag
070-3626339 (Communicatie)
070-2195680 (HRM)

DOXA Kantoor Tilburg
Burg. Stekelenburgplein 199, Unit 4.1
5041 SC Tilburg
013-5187310