Communicatie

De mensen van Doxa: Feije Tempel

In de rubriek ‘De mensen van Doxa’ laten we de professionals aan het woord die via Doxa aan de slag zijn bij diverse opdrachtgevers. Ze vertellen over hun achtergrond en hun opdracht. Vandaag een interview met Feije Tempel. Via Doxa werkt Feije als webredacteur bij de gemeente Groningen.

Kun je iets over jezelf vertellen? Wat is je achtergrond en hoe ben je precies in het communicatievak terechtgekomen?

Ik heet Feije Tempel, ben 29 jaar en woon in de stad Groningen. Ik heb een bachelor Europese Bestuurskunde, waarbij ik me heb gespecialiseerd in communicatie in brede zin. Ik schrijf technisch en creatief, ik ontwerp gebruiksvriendelijk en ik spreek een sterk woordje Engels, Frans en Duits. Ik rolde in het communicatievak door mijn derdejaarsstage bij het Groninger Museum.

Wat houdt je opdracht bij gemeente Groningen precies in?

Ik optimaliseer de gemeentelijke website. Dit doe ik door herstructureringstrajecten taalkundig vorm te geven. Ik schrijf technisch en toegankelijk zodat iedereen de informatie kan begrijpen. Daarnaast pak ik redactionele verzoeken voor de online communicatie op en ben ik aangesloten bij het interne Verbeterteam. Dit team tilt onze digitale dienstverlening naar een hoger niveau.

Foto: Feije Tempel

Hoe bevalt het werken via Doxa je? Heb je eerder gewerkt via een bemiddelings- of detacheringsbureau?

Dat bevalt goed! Ik heb een erg aardige en kundige recruiter. Hij heeft me precies op het juiste moment benaderd voor deze opdracht. Samen zijn we heel vlot en soepel door het proces gegaan. Ik kon binnen 2 weken beginnen bij de gemeente. Wel vind ik het dubbele urenstatensysteem vervelend, omdat het haaks staat op mijn expertise: duidelijke, gebruiksvriendelijke dienstverlening.

Wat vind je lastig in je opdracht, waar loop je tegenaan?

Ik ben een creatieveling: ik zie deadlines als richtlijnen... Gelukkig weet ik dit van mezelf. Het gaat vooralsnog heel goed met plannen, hoewel ik er nooit een ster in zal zijn want: creativiteit kent geen tijd.

Heb je nog tips voor andere professionals die hier tegenaan lopen?

Haha! Heel veel slapen, goed eten, fijn playlistje bij de hand, gekke dansjes doen, hef gewichten in de gym, stomme grappen maken en dan zelf keihard lachen, lekkere wijn drinken en zoek een lieve, leuke, knappe vriend. Die activiteiten halen heel wat druk van de ketel. Je trekt soortgelijke mensen aan als je je goed voelt. Vraag een van hen of die persoon je wil helpen met je week inplannen. Blijf energiek en authentiek, zeg glimlachend NEE en vergeet nooit: zonder wrijving, geen glans!

Het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Contact

Stel gerust een vraag aan ons via info@doxa.nl

Of kom langs op ons kantoor

DOXA Kantoor Den Haag
Prinses Beatrixlaan 5
2595 AK Den Haag
070-3626339 (Communicatie)
070-2195680 (HRM)

DOXA Kantoor Tilburg
Burg. Stekelenburgplein 199, Unit 4.1
5041 SC Tilburg
013-5187310