Communicatie

De mensen van Doxa: Nicolien van der Wereld

In de rubriek ‘De mensen van Doxa’ laten we de professionals aan het woord die via Doxa aan de slag zijn bij diverse opdrachtgevers. Ze vertellen over hun drijfveren, hun achtergrond en hun opdracht. In deze aflevering is Nicolien van der Wereld aan het woord. Via Doxa werkt Nicolien als Communicatieadviseur voor De Nederlandsche Bank.

"Vooral de combinatie van IT en communicatie: daar gaat mijn hart sneller van kloppen."

Kun je iets over jezelf vertellen? Wat is je achtergrond en hoe ben je precies in het communicatievak terecht gekomen?

Hoe ik in het vak terecht ben gekomen, is eigenlijk best grappig. Na het halen van mijn havo-diploma wilde ik graag de mbo-opleiding Marketing en Communicatie gaan doen. Maar ik twijfelde te veel: werkervaring was op dat moment belangrijker dan een diploma. Dus ik besloot met mijn nét 17 jaar aan de slag te gaan bij de Rabobank. In de jaren daarna heb ik veel verschillende functies gehad: baliemedewerkster, receptioniste, secretaresse om vervolgens...op de communicatieafdeling terecht te komen. Had ik nou tóch maar naar mijn gevoel geluisterd destijds! Inmiddels werk ik al zo'n 17 jaar met veel plezier als communicatieadviseur. Onder andere bij een woningcorporatie, de Sociale Verzekeringsbank en nu De Nederlandsche Bank. Vooral de combinatie van IT en communicatie: daar gaat mijn hart sneller van kloppen. Van iets ingewikkelds een begrijpelijk verhaal maken. Zo leuk!

Wat houdt je opdracht bij DNB precies in?

Bij De Nederlandsche Bank werk ik voor de divisie Data & Informatietechnologie (DIT). Binnen DIT wordt hard gewerkt aan een nieuwe toekomstgerichte digitale werkomgeving. Mijn taak is om bij te dragen aan het communicatiebeleid rondom deze digitale werkplek en de uitvoering daarvan. Een functie waarin ik dus zowel uitvoerend bezig ben als de vertaalslag van strategie naar uitvoering maak. Dan ben ik op mijn best!

Hoe bevalt het werken via Doxa je? Heb je eerder gewerkt via een bemiddelings- of detacheringsbureau?

Dit is de eerste keer dat ik via een detacheringsbureau werk. Ik vond het dan ook best spannend allemaal. Je vaste baan opgeven voor een tijdelijke opdracht en zelf als 'externe' bij een bedrijf binnen stappen. En dat midden in coronatijd. Hoe gaat dat en past het bij me? Het persoonlijke contact en de goede begeleiding van Matthijs gaven de doorslag. Daardoor besloot ik er gewoon voor te gaan! Het werken via Doxa bevalt me dus erg goed.

Welke impact heeft Corona op je opdracht? Hoe ervaar jij het contact met collega's?

Ontzettend veel. Het is best bijzonder dat het enige persoonlijke contact tijdens het ophalen van mijn laptop was. Voor de rest gaat alles digitaal, zelfs het sollicitatiegesprek. Nu was ik het werken op afstand al wel gewend bij mijn vorige werkgever, maar je een hele organisatie eigen maken via een scherm is andere koek. Maar dat is me echt enorm meegevallen! Ik heb zelf veel kennismakingsafspraken gepland en zo mijn collega's beter leren kennen. Ondanks dat ik nog maar een kleine twee maanden aan boord ben van DNB voelt het enorm vertrouwd. Maar natuurlijk zou ik leuk vinden om mijn collega's ook eens in het echt te ontmoeten. Het duurt vast nog even, maar dat gaat dit jaar vast en zeker goed komen.

"Je wordt echt gelukkiger door te doen waar je blij van wordt."

Heb je nog tips voor anderen die op dit moment in een vergelijkbare situatie zitten?

Volg je gevoel. Laat je niet weerhouden door het op afstand werken om een volgende stap te maken. Je wordt echt gelukkiger door te doen waar je blij van wordt. Blijf daarnaast in contact met je collega's en vooral: voel je als nieuweling niet bezwaard. Dat laatste moet ik ook nog dagelijks streng tegen mezelf zeggen. Natuurlijk wil je je collega's niet 'lastig vallen' om een vraag te stellen, maar je leert een organisatie er echt sneller en beter door kennen. En bovendien: jouw collega's vinden het in deze tijd alleen maar fijn om gewoon even een praatje te maken.

Ben jij ook een communicatieprofessional, en op zoek naar een leuke opdracht? Reageer dan snel op een van onze vacatures, en wie weet sta jij dan binnenkort ook in de rubriek ‘De mensen van Doxa’.

Het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Contact

Stel gerust een vraag aan ons via info@doxa.nl

Of kom langs op ons kantoor

DOXA Kantoor Den Haag
Prinses Beatrixlaan 5
2595 AK Den Haag
070-3626339 (Communicatie)
070-2195680 (HRM)

DOXA Kantoor Tilburg
Burg. Stekelenburgplein 199, Unit 4.1
5041 SC Tilburg
013-5187310