Communicatie

De mensen van Doxa: Linda Kerkvliet

In de rubriek ‘De mensen van Doxa’ laten we de professionals aan het woord die via Doxa aan de slag zijn bij diverse opdrachtgevers. Ze vertellen over hun achtergrond, hun opdracht en hoe de coronacrisis hier impact op heeft. Deze keer een interview met Linda Kerkvliet. Via Doxa is Linda momenteel aan de slag als communicatieadviseur bij Youz, onderdeel van Parnassia Groep.

Kun je iets over jezelf vertellen? Wat is je achtergrond en hoe ben je precies in het communicatievak terecht gekomen?

Lang…. lang geleden heb ik een hbo-opleiding management aan InterCollege Business School gedaan, waarin marketing en communicatie een grote rol speelde. Communicatie is eigenlijk de rode draad in mijn werkverleden. Voor mijn huidige functie bij Youz (zorgmerk van de Parnassia Groep) is met name mijn werkervaring bij Ipse de Bruggen en Jeugdformaat heel waardevol. Bij die twee organisaties heb ik veel geleerd over online- en interne communicatie, maar ook externe communicatie op het gebied van samenwerkingen. Ik werkte bij Jeugdformaat al samen met een collega van Youz en met oud collega’s van Ipse de Bruggen. Nu ik bij Youz werk, ga ik weer samenwerken met oud-collega’s van Jeugdformaat en Ipse de Bruggen. Ik vind dat ontzettend leuk en vooral heel handig. Ik ken de organisaties en weet snel bij wie ik moet zijn.

“Het leukste in mijn vak vind ik de combinatie van advies en het uitvoeren. Dit zorgt voor een welkome afwisseling. Evenals de combinatie van online en offline. Het verveelt nooit!”

Wat houdt je opdracht bij Parnassia precies in?

Binnen de Parnassia Groep ben ik Communicatieadviseur voor het zorgmerk Youz. Parnassia Groep bestaat uit verschillende zorgmerken met ieder een eigen specialisme. Youz is specialist in kinder- en jeugdpsychiatrie. In mijn werk ondersteun en adviseer ik bestuur, directie en leidinggevenden op strategisch, operationeel en tactisch niveau. Maar ik ben er ook voor dagelijkse verzoeken vanuit de organisatie wanneer het gaat om marketing en communicatie. Een belangrijk onderwerp voor dit jaar is de positionering van Youz intern en extern. En de verbinding zoeken met HR om samen te kijken op welke manier we nieuwe collega’s aantrekken. Natuurlijk spelen de gevolgen van de decentralisatie van de jeugdzorg ook een rol in mijn dagelijks werk. Samen met andere collega’s ben ik er om aandacht te genereren voor problemen in jeugd ggz als gevolg van een tekort aan budget en oplopende wachtlijsten.

Hoe bevalt het werken via Doxa je? Heb je eerder gewerkt via een bemiddelings- of detacheringsbureau?

Ik ervaar Doxa als een fijne organisatie om voor te werken. Ik houd van de korte lijnen en snelle manier van communiceren. Ondanks het feit dat ik niet direct werkzaam ben bij Doxa, voel ik me toch betrokken. Zo maakte ik deel uit van een superleuke online Kerstborrel en kreeg ik een mooie sporttas van Actos Groep met hoodie en handdoek voor een sportief 2021. Eerst vond ik het een beetje spannend, via een detacheringsbureau werken. Maar nu voel ik me er prima bij. Alle onzekerheid is weggenomen.

Welke impact heeft Corona op je opdracht? Hoe ervaar jij het contact met collega’s?

Corona heeft zeker effect op het werk. Met name als de kinderen thuisonderwijs moeten volgen. Dan is het wel erg onrustig als ineens iedereen in een Teams overleg zit. Toch red ik me wel, door te bellen, via Teams en af en toe toch een fysiek overleg op gepaste afstand. Dus ondanks dat ik mijn collega’s niet dagelijks zie, kan ik prima mijn werk uitvoeren. Natuurlijk kijk ik er wel naar uit om regelmatiger op pad te gaan voor Youz. Youz zit namelijk op veel plekken in Nederland.

Heb je nog tips voor anderen die op dit moment in een vergelijkbare situatie zitten?

Laat je niet gek maken, doordat je collega’s niet in real live kunt zien. Dat komt echt wel weer. Zorg dat je elkaar ontmoet via Teams en bel. Twijfel je om over te stappen naar een andere werkgever, omdat je het spannend vindt vanwege corona? Doe eens gek! Overal speelt corona een rol.

Ben jij ook een communicatieprofessional en op zoek naar een communicatie vacature? Reageer dan snel op een van onze vacatures, en wie weet sta jij dan binnenkort ook in de rubriek ‘De mensen van Doxa’.

Het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Contact

Stel gerust een vraag aan ons via info@doxa.nl

Of kom langs op ons kantoor

DOXA Kantoor Den Haag
Prinses Beatrixlaan 5
2595 AK Den Haag
070-3626339 (Communicatie)
070-2195680 (HRM)

DOXA Kantoor Tilburg
Burg. Stekelenburgplein 199, Unit 4.1
5041 SC Tilburg
013-5187310