DOXA als sportieve werkgever

Wees eens eerlijk, hoe vaak sport jij? Hoe vaak neem jij de trap in plaats van de lift? Maak je een lunchwandeling of eet je achter je bureau? Bij DOXA stimuleren wij beweging. Benieuwd hoe? Lees dan snel verder.

Zittende uren stijgen

Een onderzoek uitgevoerd in opdracht van het Nederlands Instituut voor Sport & Bewegen onderstreept het nut van sporten met collega’s. “Veel werkende Nederlanders leven op een manier die hun gezondheid en hun werk(productiviteit) in de weg zit”, is te lezen in het onderzoek. Doordat de automatisering en informatisering de afgelopen jaren zijn toegenomen én dat naar verwachting zal blijven doen, zal het aantal zittende uren van werknemers stijgen. Niet bepaald gezond dus(!). Daarnaast wordt de werkdruk alsmaar groter, wat leidt tot meer stress op de werkvloer.

WEBTRADERS_Actos_Excelsior_20190314_015_WEB.jpg#asset:10811

Bedrijfssport zorgt voor verbetering productiviteit

Dit alles maakt het belang van fysiek en psychisch fitte en gemotiveerde werknemers groter. Daar kunnen slimme bedrijven op inspelen door het aanbieden van sportactiviteiten een handje te helpen. “Het zou lonen voor werkgevers om te investeren in de duurzame inzetbaarheid van hun werknemers. Uit onderzoek blijkt dat het inzetten van bedrijfssport kan leiden tot een verbetering van de algemene gezondheid, vermindering in ziekteverzuim en een verbetering van de werkproductiviteit,” is één van de conclusies.

Sportiviteit en teambuilding

Als DOXA stimuleren wij sport. Dat vinden we belangrijk omdat wij op deze manier vitaal en mobiel blijven. Zo sponsoren we wielrenevents zoals de Wooning Zesdaagse in Ahoy en volgden we onlangs als team een voetbalclinic bij Excelsior. Spelers Luigi Bruins en Ryan Koolwijk verzorgden dit. Een middag die in het teken stond van sportiviteit en teambuilding. Binnenkort gaan we naar een wielrenclinic van 3-voudig Nederlands wereldkampioene Chantal Blaak bij het Rotterdamse Wielren Combinatie AHOY.

doxa-sportieve-werkgever-2.jpg#asset:10808

Voetbalclinic bij Excelsior

Kom in beweging!

Wij vinden het belangrijk dat jij vitaal op je werk zit en dat ook blijft! Sporten met je collega’s zorgt bovendien voor een betere teamgeest. De zonnige dagen komen er weer aan. Fiets jij wel eens naar je werk? Of doe eens gek en stel je leidinggevende voor om staand te vergaderen. Alle beetjes helpen. Dus waar wacht je nog op? Kom in beweging!

Het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Contact

Stel gerust een vraag aan ons via info@doxa.nl

Of kom langs op ons kantoor

DOXA Kantoor Den Haag
Prinses Beatrixlaan 5
2595 AK Den Haag
070-3626339 (Communicatie)
070-2195680 (HRM)

DOXA Kantoor Tilburg
Burg. Stekelenburgplein 199, Unit 4.1
5041 SC Tilburg
013-5187310