Communicatie

De mensen van Doxa: Karin van Schouten

In de rubriek ‘De mensen van Doxa’ laten we de professionals aan het woord die via Doxa aan de slag zijn bij diverse opdrachtgevers. Ze vertellen over hun drijfveren, hun achtergrond en hun opdracht. In deze aflevering is Karin van Schouten aan het woord. Via Doxa werkt zij als Strategisch Communicatieadviseur Interne Communicatie voor de Gemeente Zwolle.

Kun je iets over jezelf vertellen? Wat is je achtergrond en hoe ben je precies in het communicatievak terecht gekomen?

Ik heb een marketing en communicatieachtergrond en heb altijd banen en opdrachten gehad die op het snijvlak van die twee vakken liggen. Dan weer meer marketing en dan weer meer communicatie. Waarbij ik altijd geïnspireerd ben door het strategische aspect. Waarom doe je de dingen die je doet? Hoe kan het beter? Wat zijn dan de beste oplossingen? De advies-kant vind ik spannend, omdat overtuigingskracht en argumenten altijd hand in hand gaan. Op directieniveau wil men graag weten waarom je ze adviseert wat je adviseert. Heb je alles meegenomen? Is het goed doordacht? Dat vind ik terecht en dat lukt je alleen als je degelijke studie hebt gedaan naar het vraagstuk en de omgeving daarvan. Dat vind ik een mooi spel.

Wat houdt je opdracht bij de gemeente Zwolle precies in?

De sterk groeiende gemeente Zwolle staat voor grote uitdagingen. De schaalsprong, maar ook de impact van de coronacrisis op onze manier van werken, vraagt om intensivering en opschaling van het huidige interne communicatiebeleid. Hoe moet een organisatie worden meegenomen en geïnspireerd in tijden van ingrijpende veranderingen van beleid en werkomstandigheden? Wat vraagt dat voor leiderschap en wat voor ondersteunende organisatieonderdelen? Wat is hier het strategisch intern communicatieplan 2.0? Ik houd me intensief bezig met dit vraagstuk. Ik adviseer de directie daarbij in de keuzes die zij maken voor inspirerende concern communicatie.

“De advies-kant vind ik spannend, omdat overtuigingskracht en argumenten altijd hand in hand gaan.”

Hoe bevalt het werken via Doxa je? Heb je eerder gewerkt via een bemiddelings- of detacheringsbureau?

Doxa is 1 van de detacheringsbureaus waarvoor ik gewerkt heb. Zo’n bureau moet je comfort geven terwijl je opdrachtgever een heel ander partij is. Dus: wel persoonlijk, maar ook een beetje op de achtergrond. Doxa doet dat prima.

Welke impact heeft Corona op je opdracht? Hoe ervaar jij het contact met collega’s?

Corona is een hindernis. Als je bij een nieuwe opdrachtgever start die je nog nooit gezien hebt, en het gaat ook nog eens over de verbetering van interne communicatie op strategisch niveau, Dan kan het lastig zijn “IN” de organisatie te komen. Ik vind vanuit huis werken fijn, maar een echte ontmoeting is toch “echter”. Na Corona zal het nooit meer het “oude normaal” worden voor wat betreft thuiswerken of op kantoor. Daarvoor heeft Corona in noodtempo te veel verbeteringen in efficiency, tijdwinst en fileproblematiek opgelost. Ik vind dat goed.

Heb je nog tips voor anderen die op dit moment in een vergelijkbare situatie zitten?

Zoek mensen op, wees proactief, hang aan de bel, stel vragen. Vertrouw op je kennis en ervaring en sta OPEN VOOR ANDERS.

Ben jij ook een communicatieprofessional en op zoek naar een communicatie vacature? Reageer dan snel op een van onze vacatures, en wie weet sta jij dan binnenkort ook in de rubriek ‘De mensen van Doxa’.

Het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Contact

Stel gerust een vraag aan ons via info@doxa.nl

Of kom langs op ons kantoor

DOXA Kantoor Den Haag
Prinses Beatrixlaan 5
2595 AK Den Haag
070-3626339 (Communicatie)
070-2195680 (HRM)

DOXA Kantoor Tilburg
Burg. Stekelenburgplein 199, Unit 4.1
5041 SC Tilburg
013-5187310