Communicatie

De mensen van Doxa: Rita Wensenk

In de rubriek ‘De mensen van Doxa’ laten we de professionals aan het woord die via Doxa aan de slag zijn bij diverse opdrachtgevers. Ze vertellen over hun drijfveren, hun achtergrond en hun opdracht. Deze keer een interview met Rita Wensenk. Zij werkt momenteel via Doxa als communicatiemedewerker bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten binnen het Programma Team Energie.

Wat is je achtergrond en hoe ben je precies in het communicatievak terecht gekomen?

Nadat ik een tijdje als accountmanager heb gewerkt bij een uitgever, kreeg ik daar de kans om als bladmanager voor een vakblad aan de slag te gaan. Zo ben ik het marketing communicatie vak ingerold en heb ik mij daar verder in gespecialiseerd. Op een gegeven moment merkte ik dat ik het leuk vond om afgebakende projecten te doen. Ik heb toen de stap genomen om als interimmer aan de slag te gaan. Ik ben nu gedetacheerd via Doxa, maar ik heb ook jarenlang allerlei communicatieklussen gedaan als zzp'er.

Wat houdt je opdracht bij de VNG precies in?

Via Doxa heb ik een hele leuke, interessante opdracht bij VNG, Vereniging van Nederlandse Gemeenten binnen het Programma Team Energie, gekregen. Dit team behartigt de belangen van gemeenten als het gaat om de uitrol van het klimaatakkoord. Vanuit de overheid (ministeries, provincies en gemeenten) zijn er allerlei initiatieven om Nederland van het gas af te krijgen, de verduurzaming van de woningmarkt te realiseren en het bedrijfsleven, het maatschappelijke vastgoed (bijvoorbeeld scholen of verenigingen) en industrie te laten verduurzamen. Maar ook denken we na over hoe we Nederlanders bijvoorbeeld meer in een elektrische auto krijgen. In het klimaatakkoord zijn hierover concrete afspraken gemaakt. Het Programmateam Energie vervult hierin een actieve rol.

"Het werken via Doxa bevalt goed! Het is heerlijk dat alles voor je geregeld wordt en superfijn dat Doxa zo'n professioneel netwerk aan opdrachtgevers heeft."

Hoe bevalt het werken via Doxa je? Heb je eerder gewerkt via een bemiddelings- of detacheringsbureau?

Het werken via Doxa bevalt goed! Het is heerlijk dat alles voor je geregeld wordt en superfijn dat Doxa zo'n professioneel netwerk aan opdrachtgevers heeft.

Welke impact heeft corona op je opdracht? Hoe ervaar jij het contact met collega’s?

Corona heeft veel impact. Ik heb twee sollicitatiegesprekken gehad met VNG en beide keren zat ik achter mijn laptop aan de keukentafel. Toen ik voor het eerst op kantoor kwam en de mensen live zag waren ze heel herkenbaar, maar ook was het een beetje vreemd. Achter de laptop beleef je het allemaal toch anders. Zo gaat dat ook met inwerken. Ik zit vooral thuis te werken. Dat kan ik op zich goed, omdat ik dit vaker heb gedaan. Maar om feeling te krijgen met VNG probeer ik collega's wel regelmatig te bellen of via teams te spreken. En dat gaat ook goed!

Heb je nog tips voor anderen die op dit moment in een vergelijkbare situatie zitten?

Blijf bij jezelf. Heb vertrouwen als het niet meteen lukt in deze tijd om een goede opdracht te vinden, dat je goede skills hebt en interessant bent voor een werkgever. Ga tot actie over en laat ook je netwerk weten dat je op zoek bent.

Ben jij ook een communicatieprofessional, en op zoek naar een leuke opdracht? Reageer dan snel op een van onze vacatures, en wie weet sta jij dan binnenkort ook in de rubriek ‘De mensen van Doxa’.

Het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Contact

Stel gerust een vraag aan ons via info@doxa.nl

Of kom langs op ons kantoor

DOXA Kantoor Den Haag
Prinses Beatrixlaan 5
2595 AK Den Haag
070-3626339 (Communicatie)
070-2195680 (HRM)

DOXA Kantoor Tilburg
Burg. Stekelenburgplein 199, Unit 4.1
5041 SC Tilburg
013-5187310