Communicatie

De mensen van Doxa: Vicky Puls

In de rubriek ‘De mensen van Doxa’ laten we de professionals aan het woord die via Doxa aan de slag zijn bij diverse opdrachtgevers. Ze vertellen over hun drijfveren, hun achtergrond en hun opdracht. Deze keer een interview met Vicky Puls. Zij werkt momenteel via Doxa als communicatiemedewerker de provincie Zuid-Holland.

Wat is je achtergrond en hoe ben je precies in het communicatievak terecht gekomen?

In 2000 ben ik afgestudeerd als psycholoog met als specialisatie communicatie & voorlichting. Sindsdien werk ik met veel plezier in het communicatievak. De eerste tien jaar deed ik dat in loondienst, eerst aan bureauzijde, later aan klantzijde. Sinds tien jaar werk ik als zelfstandige. Waar in het begin van mijn zzp-schap de focus vooral lag op klussen als tekstschrijver, richt ik me de laatste jaren voornamelijk op communicatie binnen de overheid en non-profitorganisaties.

In de meeste opdrachten richt ik me op interne communicatie. Vooral klussen waarin ik er met communicatie voor kan zorgen dat medewerkers uit hun werk en hun werkomgeving halen wat erin zit, geven mij veel energie. Heel vaak gaat het om opdrachten waarin sprake is van een renovatie of verhuizing, soms ook betreft het de overgang naar een andere manier van werken of de introductie van een nieuw ICT-systeem. Het leuke hieraan zit voor mij in de combinatie van communicatie en de invloed op het gedrag van mensen.

Wat houdt je opdracht bij de provincie Zuid-Holland precies in?

Het hoofdgebouw van het provinciehuis van de provincie Zuid-Holland was al enige tijd toe aan renovatie. De provincie heeft ervoor gekozen om het gebouw niet alleen te renoveren, maar om het pand ook te verduurzamen. Als de renovatie in 2022 is afgerond staat er een energieneutraal en modern gebouw. De renovatiewerkzaamheden zijn inmiddels in volle gang.

Ik zit als communicatieadviseur in het projectteam dat de renovatie realiseert. Het is een interessante klus, omdat er aan de ene kant veel belanghebbenden zijn en dat het aan de andere kant om niet zomaar een gebouw gaat. Het provinciehuis is veel meer dan een Statenzaal of werkplekken voor medewerkers. Het is ook een plek waar veel evenementen plaats vinden en waar burgers, bedrijven, partners en andere overheden bijeenkomen. Ik verzorg de interne communicatie en stem met de afdeling Communicatie en de woordvoerders af hoe er extern gecommuniceerd wordt.

"De samenwerking verloopt meer dan prima: de communicatie gaat soepel, net als de afhandeling van mijn maandelijkse urenoverzichten en facturen."

Hoe bevalt het werken via Doxa je? Heb je eerder gewerkt via een bemiddelings- of detacheringsbureau?

Ik heb vaker opdrachten gedaan via bemiddelingsbureaus, maar dit is mijn eerste klus via Doxa. De samenwerking verloopt meer dan prima: de communicatie gaat soepel, net als de afhandeling van mijn maandelijkse urenoverzichten en facturen. Ook houdt Doxa een vinger aan de pols over de voortgang van de opdracht.

Welke impact heeft corona op je opdracht? Hoe ervaar jij het contact met collega’s?

Iedereen bij de provincie werkt zoveel mogelijk thuis. Dat betekent dat je vooral contact hebt met collega’s via MS Teams. Ik had het voordeel dat ik al aardig thuis was bij de provincie toen corona begon. Het is online gemakkelijker schakelen met mensen die je al kent.

Heb je nog tips voor anderen die op dit moment in een vergelijkbare situatie zitten?

Met het projectteam hebben we geregeld een digitaal koffiemomentje. Dan hebben we contact met elkaar zonder dat er echt sprake is van een vergadering en praten we juist ook over andere zaken dan werk. Zo blijf je toch een beetje op de hoogte van wat je collega’s bezighoudt. En dat helpt weer in het dagelijks werk!

Ben jij ook een communicatieprofessional en op zoek naar een communicatie vacature? Reageer dan snel op een van onze vacatures, en wie weet sta jij dan binnenkort ook in de rubriek ‘De mensen van Doxa’.

Het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Contact

Stel gerust een vraag aan ons via info@doxa.nl

Of kom langs op ons kantoor

DOXA Kantoor Den Haag
Prinses Beatrixlaan 5
2595 AK Den Haag
070-3626339 (Communicatie)
070-2195680 (HRM)

DOXA Kantoor Tilburg
Burg. Stekelenburgplein 199, Unit 4.1
5041 SC Tilburg
013-5187310