Communicatie

De mensen van Doxa: Anja Zandbergen

In de rubriek ‘De mensen van Doxa’ laten we de professionals aan het woord die via Doxa aan de slag zijn bij diverse opdrachtgevers. Ze vertellen over hun drijfveren, hun achtergrond en hun opdracht. In deze aflevering is Anja Zandbergen aan het woord. Via Doxa werkt Anja als Communicatieadviseur bij de Rechtbank Den Haag.

Kun je iets over jezelf vertellen? Wat is je achtergrond en hoe ben je precies in het communicatievak terecht gekomen?

“Dat is een verhaal met rare wendingen. Van wachten op een opleidingsplaats bij de Marechaussee tot trainee bij een grote bank, een opleiding tot marketeer en een specialisme in communicatie. Inmiddels ben ik bijna 25 jaar zelfstandig marketing- en communicatieadviseur en heb ik de meest fantastische en waanzinnige opdrachten gedaan. Veelal voor overheden, banken en verzekeraars, maar ik werk ook regelmatig met ongelooflijk veel plezier voor een bekend bedrijf in de bouw en koester hele mooie herinneringen aan opdrachten in de zorg. Het zijn de mensen, hun verhalen en hun passie wat iedere opdracht uniek maakt. Ik geniet van mijn werk en vind het een voorrecht dat ik bij zoveel bedrijven en organisaties binnen mag kijken.”

Wat houdt jouw opdracht bij de Rechtspraak precies in?

“Ik ben begonnen als Interim Senior Communicatieadviseur en Persvoorlichter bij de Rechtbank Den Haag om tijdelijke bij te springen in een team waar iemand weggegaan was. Inmiddels is het team in Den Haag compleet met fantastische mensen. Ik ben daarna voor de Rechtbank gaan werken als Communicatieadviseur op een groot project dat gehuisvest is op het Justitieel Complex Schiphol.”

"Ik geniet van mijn werk en vind het een voorrecht dat ik bij zoveel bedrijven en organisaties binnen mag kijken.”

Hoe bevalt het werken via Doxa? Heb je eerder gewerkt via een bemiddelings- of detacheringsbureau?

“Leuk bureau hoor, Doxa! Vrolijke mensen waarmee eenvoudig afspraken te maken zijn. Altijd meedenken en altijd persoonlijk. Ik werk vaak via bemiddelingsbureaus, omdat ik veel voor de grotere bedrijven en organisaties werk. Opdrachten bij dit soort partijen gaan meestal via een bureau.”

Welke impact heeft COVID-19 op je opdracht? Hoe ervaar jij het contact met collega’s?

“Op mijn werk heeft de coronacrisis nu niet zo heel veel impact, behalve dat we veel meer thuiswerken dan we in de tijd voor corona deden. Natuurlijk hebben wij ook in ons werk aanpassingen gedaan en is de uitvoering van het project waar ik aan werk, gewijzigd. Het voelt bijna als het nieuwe normaal. We houden als collega’s veel contact met elkaar en werken digitaal samen. Voor het project is het noodzakelijk dat we ook regelmatig op de rechtbank zelf zijn. Daar houden we zoveel mogelijk afstand en proberen alle adviezen rondom corona op te volgen. De rechtbanken hebben er echt alles aan gedaan om een veilige omgeving voor medewerkers en bezoekers te creëren.

Heb je nog tips voor anderen die op dit moment in een vergelijkbare situatie zitten?

“Zorg dat je optimaal digitaal bij bent en over de juiste devices beschikt om overal en altijd te kunnen werken. Als interimmer ben je zelf verantwoordelijk! Mocht je in deze rare periode tijd over hebben, ga dan studeren. Probeer zoveel mogelijk bij te leren op je vakgebied en alle mogelijke digitale ontwikkelingen. Zorg ervoor dat jij degene bent die de opdrachtgever kan adviseren en helpen. En doe vrijwilligerswerk waar je al je vakkennis kan inzetten. Je zult verbaast zijn hoeveel je daarvan leert en hoeveel plezier je daar aan gaat beleven. Iedere vereniging, instelling, stichting of club zit verlegen om een goede marketing en/of communicatieprofessional die gewoon met de voeten in de klei gaat staan en helpt. Voor NIMA heb ik daar eens een column over geschreven.

Ben jij ook een communicatieprofessional, en op zoek naar een leuke opdracht? Reageer dan snel op een van onze vacatures, en wie weet sta jij dan binnenkort ook in de rubriek ‘De mensen van Doxa’.

Het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Contact

Stel gerust een vraag aan ons via info@doxa.nl

Of kom langs op ons kantoor

DOXA Kantoor Den Haag
Prinses Beatrixlaan 5
2595 AK Den Haag
070-3626339 (Communicatie)
070-2195680 (HRM)

DOXA Kantoor Tilburg
Burg. Stekelenburgplein 199, Unit 4.1
5041 SC Tilburg
013-5187310