Communicatie

De mensen van Doxa: Joram Janssen

In de rubriek ‘De mensen van Doxa’ laten we de professionals aan het woord die via Doxa aan de slag zijn bij diverse opdrachtgevers. Ze vertellen over hun drijfveren, hun achtergrond en hun opdracht. In deze aflevering is Joram Janssen aan het woord, die via Doxa als Redacteur aan de slag is bij spoorbeheerder ProRail.

Wat houdt je opdracht bij ProRail precies in?

“Ik schrijf zowel voor ProRail.nl als voor de interne nieuwspagina. Ik schrijf over projecten van ProRail, ik geef updates omtrent Corona en ik heb geregeld interviews met collega's van ProRail over waar zij mee bezig zijn of welke projecten ze hebben afgerond.”

Hoe bevalt het werken via Doxa je?

“Het bevalt me prima. Je merkt eigenlijk niet dat er een tussenpartij bij betrokken is. Ik ben wat dat betreft tevreden met Doxa. Zij hebben me in de beginfase geholpen met vragen die ik had en gebeld om een update te horen over hoe het me op mijn nieuwe werk vergaat. Dat vind ik fijn.”

Welke impact heeft Corona op je opdracht?

“Toch wel een behoorlijke impact. Ik had mijn eerste sollicitatiegesprek in april via Whatsapp en had mijn eerste werkdag vanuit huis zonder ooit één van mijn collega's in persoon te hebben gezien. Dat is zeker in de eerste maand heel onhandig gebleken. Als ik op kantoor was ingewerkt, was ik veel sneller up-to-date geweest over de gang van zaken. Nu moest ik alles vanuit mijn eigen werkkamertje uitvogelen. Bovendien is ProRail een enorm groot bedrijf met veel medewerkers. Heel veel mensen heb ik inmiddels gezien via Teams, maar zonder context is het in eerste instantie heel lastig te achterhalen tot welke afdeling mensen behoren en hoe de structuur van het bedrijf in elkaar steekt. Inmiddels heb ik elke dag een ochtendoverleg om 9:00 uur, waardoor ik nu erg goed weet wat er speelt in een week. Dat was in het begin nog wel lastig, omdat je niet alles meekrijgt vanuit huis.”

"Blijf de communicatie met collega's zoeken, zorg dat ze weten waar jij mee bezig bent, hoe je je voelt."

Heb je nog tips voor anderen die op dit moment in een vergelijkbare situatie zitten?

“Wees niet bang om vragen te stellen. Je moet nu alles in je eentje uitvogelen en dat is gewoon een stuk lastiger. Niemand verwacht van je dat je dat allemaal in je eentje leert. Op kantoor had je ook heel veel vragen gesteld, maar dat voelt een stuk natuurlijker dan nu. Verder moet je gewoon veel van je blijven laten horen. Als jij niet weet wat er speelt met anderen, weten anderen ook niet wat er speelt met jou. Blijf de communicatie met collega's zoeken, zorg dat ze weten waar jij mee bezig bent, hoe je je voelt. Dat maakt het inwerken voor jezelf prettiger en nuttiger.”

Over Joram Janssen

Joram Janssen (23) rondde in 2019 zijn studie Communicatiewetenschap af. Daarna wilde hij aan het werk en begon op freelance basis bij De Gelderlander als regio en sportjournalist. Verder verzorgt hij graag voor de fansite ForzaNEC het wedstrijdverslag en de interviews met spelers, als het voetbal straks weer kan beginnen. Hij woont samen met zijn vriendin in Nijmegen. En dat bevalt hem uitstekend.

Ben jij ook een communicatieprofessional, en op zoek naar een leuke opdracht? Reageer dan snel op een van onze vacatures, en wie weet interviewen wij dan binnenkort ook jou voor deze rubriek!

Het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Contact

Stel gerust een vraag aan ons via info@doxa.nl

Of kom langs op ons kantoor

DOXA Kantoor Den Haag
Prinses Beatrixlaan 5
2595 AK Den Haag
070-3626339 (Communicatie)
070-2195680 (HRM)

DOXA Kantoor Tilburg
Burg. Stekelenburgplein 199, Unit 4.1
5041 SC Tilburg
013-5187310