Communicatie

De mensen van Doxa: Marlies Hulshof

In de rubriek ‘De mensen van Doxa’ laten we de professionals aan het woord die via Doxa aan de slag zijn bij diverse opdrachtgevers. Ze vertellen over hun drijfveren, hun achtergrond en hun opdracht. Deze keer is Marlies Hulshof aan het woord. Marlies is Communicatieadviseur en werkt momenteel via Doxa bij Amsterdam Zuidas.

Kun je iets over jezelf vertellen? Wat is je achtergrond en hoe ben je precies in het communicatievak terecht gekomen?

Na mijn studie Economische Linguistiek had ik het gevoel dat dit het nog niet helemaal was voor mij. Ik merkte wel dat vooral de vakken marketing en PR mij erg aanspraken. Ik heb daarom een verkorte doctoraal studie aan de VU in Amsterdam gedaan, waarin ik me heb gespecialiseerd in communicatiewetenschappen. Na verschillende banen en projecten op het gebied van marketing-communicatie, kwam ik voor het eerst terecht bij een gemeente. De breedte van het communicatiewerk voor een overheid, de maatschappelijke impact van het werk en de directe interactie met de omgeving vond ik geweldig. Sinds die tijd werk ik voornamelijk voor verschillende overheden en non-profitorganisaties.

Wat houdt je opdracht bij de Amsterdam Zuidas precies in?

Bij het gemeentelijke 'projectburo' Amsterdam Zuidas wordt de ontwikkeling van deze nieuwe Amsterdamse wijk gecoördineerd en deels vormgegeven. Het is als het ware een heel groot bouw- en ontwikkelproject van een nieuwe Amsterdamse wijk. Ik ben hier als omgevingscommunicatieadviseur betrokken in verschillende deelgebieden, waarin bouwprojecten plaatsvinden, gebiedsontwikkeling wordt gedaan en het bijbehorende werk aan de openbare ruimte (vooral infrastructuur en groen). De opdracht van het communicatieteam is naast het krediet opbouwen bij de omgeving voor de veelheid aan werkzaamheden en de daarmee gepaard gaande overlast, ook de omgeving zo veel mogelijk te betrekken bij alle plannen, en Zuidas op de kaart te zetten als levendige en gemengde wijk.

“De breedte van het communicatiewerk voor een overheid, de maatschappelijke impact van het werk en de directe interactie met de omgeving vond ik geweldig.”

Hoe bevalt het werken via Doxa je? Heb je eerder gewerkt via een bemiddelings- of detacheringsbureau?

Ik werk nu voor het eerst via Doxa, en dit is ook de eerste keer dat ik via een bemiddelingsbureau werk. Wat dit voor mij juist interessant maakt, is dat je hierdoor op nieuwe plekken komt. Ik heb hiervoor vooral via mijn eigen netwerk gewerkt, maar dan blijf je wel vaak op dezelfde plekken terugkomen. Het werken bij een compleet nieuwe organisatie is altijd inspirerend en heel leerzaam.

Welke impact heeft Corona op je opdracht? Hoe ervaar jij het contact met collega’s?

Sinds maart werken wij allemaal vanuit huis. Het werk voor Zuidas loopt in volle vaart door, net zoals de bouw en het werk aan de openbare ruimte buiten. Het was wel even wennen. Met een volle agenda ben je de grote delen van de dag online aan het vergaderen, wat zeker in het begin ook nog niet zo efficiënt ging. Maar nu we een aantal maanden verder zijn, loopt het thuiswerken goed. Ook de communicatie met de omgeving verloopt inmiddels goed online. Wel blijft het lastig en veel minder leuk dat je je collega's nauwelijks meer 'live' ziet en spreekt.

Heb je nog tips voor anderen die op dit moment in een vergelijkbare situatie zitten?

Zeker in het begin merkte ik dat je vaak de hele dag thuis achter je bureau zit. Je loopt niet meer naar verschillende vergaderlocaties, komt collega's niet meer tegen bij de koffie ... Ik probeer nu wat meer ruimte in mijn agenda te plannen om elke dag ook even achter mijn bureau vandaag te komen, naar buiten te gaan of een lunchwandeling met een collega te maken. Je moet dit echt organiseren, want iedereen heeft het druk. Maar het maakt je dag wel weer wat leuker!

Ben jij ook een communicatieprofessional, en op zoek naar een leuke opdracht? Reageer dan snel op een van onze vacatures, en wie weet sta jij dan binnenkort ook in de rubriek ‘De mensen van Doxa’.

Het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Contact

Stel gerust een vraag aan ons via info@doxa.nl

Of kom langs op ons kantoor

DOXA Kantoor Den Haag
Prinses Beatrixlaan 5
2595 AK Den Haag
070-3626339 (Communicatie)
070-2195680 (HRM)

DOXA Kantoor Tilburg
Burg. Stekelenburgplein 199, Unit 4.1
5041 SC Tilburg
013-5187310