Communicatie

De mensen van Doxa: Niké Mulder

In de rubriek ‘De mensen van Doxa’ laten we de professionals aan het woord die via Doxa aan de slag zijn bij diverse opdrachtgevers. Ze vertellen over hun drijfveren, hun achtergrond en hun opdracht. In deze aflevering is Niké Mulder aan het woord. Via Doxa werkt zij als communicatieadviseur bij de gemeente Den Haag.

Kun je iets over jezelf vertellen? Wat is je achtergrond en hoe ben je precies in het communicatievak terecht gekomen?

"Eigenlijk had ik van kleins af aan al een voorkeur voor activiteiten die de kern van het communicatievak vormen. Schrijven, verhalen vertellen, presenteren, ik vond het allemaal ontzettend leuk om te doen. Toen ik na de havo een studie moest kiezen was de keus al snel gemaakt; het werd de studie communicatie aan de Hanzehogeschool in Groningen. Ik heb daar vier jaar met veel plezier gestudeerd en echt de basis geleerd van het vak. Tijdens mijn studie ontwikkelde ik echter ook een grote liefde voor acteren en theater maken. Vervolgens heb ik dan ook nog een vooropleiding voor de toneelschool in Londen gevolgd en de Bachelor Kunst & Kunstbeleid gehaald aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na het afronden van die studies besloot ik dat het tijd was om aan de slag te gaan. Ik kwam via een uitzendbaan terecht bij de gemeente Utrecht waar ik uiteindelijk vier jaar als communicatieadviseur heb gewerkt."

Wat houdt je opdracht bij de gemeente Den Haag precies in?

"Bij de gemeente Den Haag ben ik nu gedetacheerd als communicatieadviseur voor de afdeling cultuur. Ontzettend leuk omdat ik na mijn eerste tijd bij de overheid de afgelopen jaren als marketingadviseur heb gewerkt voor verschillende organisaties in de Haagse culturele sector. In mijn huidige functie komt mijn werkervaring uit deze twee gebieden nu perfect samen. Als communicatieadviseur voor de afdeling cultuur zorg ik er samen met de beleidsadviseurs voor dat het cultuurbeleid goed landt bij de culturele instellingen en bewoners van de stad. Belangrijke onderwerpen deze periode zijn het Kunstenplan, waarin wordt vastgelegd welke culturele instellingen vier jaar structurele ondersteuning van de gemeente krijgen en de ondersteuningsmaatregelen die de gemeente heeft opgesteld voor de instellingen om de klappen van de coronacrisis op te kunnen vangen. Complexe materie waarbij ik ook veel schakel met de communicatieadviseur van de betrokken wethouder."

"In mijn huidige functie komt mijn werkervaring uit deze twee gebieden nu perfect samen."

Hoe bevalt het werken via Doxa je? Heb je eerder gewerkt via een bemiddelings- of detacheringsbureau?

"Het werken via Doxa bevalt erg goed! Ik heb eerder via een bemiddelingsbureau gewerkt, maar ik moet zeggen dat het persoonlijke contact en de betrokkenheid vanuit Doxa erg fijn is."

Welke impact heeft corona op je opdracht? Hoe ervaar jij het contact met collega’s?

"De impact van corona is enorm. Natuurlijk op de inhoud van het werk maar ook praktisch gezien. Zo ging mijn sollicitatiegesprek geheel via video en heb ik nu, na bijna drie maanden werken, mijn communicatiecollega’s pas twee keer in het echt gezien, aangezien we allemaal vanuit huis werken. Dat betekent dat je veel informatie, die je anders op informele momenten zoals tijdens de lunch of bij de koffieautomaat krijgt, mist en dat ik mensen moet mailen of bellen voor de kleinste vragen. Best een uitdaging, maar gelukkig zijn de collega’s tot nu toe erg open en behulpzaam geweest. Daardoor heb ik alsnog snel mijn weg kunnen vinden. Ik hoop natuurlijk na de zomer toch met mijn team weer op kantoor aan de slag te kunnen, uiteindelijk kun je alleen dan optimaal de vruchten plukken van het werken in een fijn team met veel vakkennis en ervaring, wat in dit team absoluut het geval is. Maar goed, dat hangt natuurlijk volledig af van de ontwikkelingen rond het coronavirus."

Heb je nog tips voor anderen die op dit moment in een vergelijkbare situatie zitten?

"Probeer toch af en toe, als dit op een veilige manier kan, mensen in het echt te zien. Zo hebben wij nu met ons team twee keer een overleg in het park gedaan en heb ik individuele afspraken met collega’s ook een aantal keer op een terras in de buurt kunnen plannen. Dat laatste is natuurlijk sowieso leuk, maar het zijn vooral waardevolle momenten waarop je door het persoonlijke contact toch weer dingen oppikt die je via een videoverbinding mist."

Het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Contact

Stel gerust een vraag aan ons via info@doxa.nl

Of kom langs op ons kantoor

DOXA Kantoor Den Haag
Prinses Beatrixlaan 5
2595 AK Den Haag
070-3626339 (Communicatie)
070-2195680 (HRM)

DOXA Kantoor Tilburg
Burg. Stekelenburgplein 199, Unit 4.1
5041 SC Tilburg
013-5187310