Communicatie

De mensen van Doxa: Rosa Romeyn

In de rubriek ‘De mensen van Doxa’ laten we de professionals aan het woord die via Doxa aan de slag zijn bij diverse opdrachtgevers. Ze vertellen over hun achtergrond, hun opdracht en hoe de coronacrisis hier impact op heeft. Vandaag een interview met Rosa Romeyn. Via Doxa werkt Rosa momenteel als online contentcoördinator en eindredacteur bij de Rechtspraak.

Kun je iets over jezelf vertellen? Wat is je achtergrond en hoe ben je precies in het communicatievak terecht gekomen?

Dag! Ik ben Rosa Romeyn, freelance contentstrateeg en eindredacteur. Alhoewel ik in een ver verleden professioneel danser was en ik daarna een master kunstmanagement heb behaald aan de Universiteit Utrecht, ben ik nu alweer ruim 12 jaar actief in het online communicatievak. De crisis van 2008 zorgde ervoor dat ik een switch maakte van de kunst naar dit vak. Door veel vallen en opstaan, weet ik heel goed waar ik naartoe ga, maar heb ook enorm geduld om iets te bereiken. Ik ben denk ik ook daarom een beetje een selfmade woman. Dat wil zeggen dat ik altijd iets buiten mijn comfortzone doe aan opdrachten en daarbij heel veel lees en leer. Inmiddels heb ik veel opdrachten gedaan in heel veel organisaties: van bedrijfsleven tot aan Rijksoverheid. Eigenlijk leerde ik overal weer iets wat mij verder bracht. Op die manier ben ik denk ik nu beland waar ik nu ben. Een van mijn grootste passies is storytelling, maar dan ook op strategisch niveau. Dat kan ik nu ook veel toepassen en is op eindeloos veel manieren toe te passen.

"Door veel vallen en opstaan, weet ik heel goed waar ik naartoe ga, maar heb ook enorm geduld om iets te bereiken."

Wat houdt je opdracht bij de Rechtspraak precies in?

Bij de Rechtspraak ben ik nu online contentcoördinator en eindredacteur. Hiervoor heb ik ook al eens via Doxa bij de Rechtspraak gewerkt, toen was ik contentstrateeg. Ik geef nu inhoudelijk leiding aan een groep van redacteuren, webmasters en andere contentspecialisten. Naast het dagelijkse beheer van de website, initieer ik ook allerlei projecten om de online dienstverlening van de Rechtspraak te verbeteren. Zo maak ik nu bijvoorbeeld alle content over het proces van naar de rechter gaan compacter, maar maak ik deze ook kleurrijker door er verhalen aan toe te voegen. Dit doe ik natuurlijk niet alleen, maar met een team van specialisten. De online wereld bij de Rechtspraak is een bijzondere en in mijn rol sta je dan nog best voor wat uitdagingen. Maar wie mij kent, weet dat je mij geen groter werkgeluk brengt dan een moeilijke uitdaging. En daarbij houd ik van het recht. Als ik vroeger niet voor dans had gekozen, dan was ik kinderrechter geworden.

En als laatste ben ik altijd bezig met waarvoor ik iets doe. Bij de Rechtspraak is het enorm belangrijk dat iedereen toegang heeft tot het recht. Ik haal daar dan ook alles voor uit de kast en kan me daar een slag in de rondte voor werken.

"Wie mij kent, weet dat je mij geen groter werkgeluk brengt dan een moeilijke uitdaging."

Hoe bevalt het werken via Doxa je? Heb je eerder gewerkt via een bemiddelings- of detacheringsbureau?

Ik krijg vaak opdrachten direct, maar soms ook via bureaus. Ik heb eerder bij de Rechtspraak gewerkt en dat was ook via Doxa. En dat bevalt goed!

Welke impact heeft Corona op je opdracht? Hoe ervaar jij het contact met collega’s?

De impact van corona op het werk is best groot. Soms groter dan ik wil toegeven. Natuurlijk krijg je bij de Rechtspraak ook de wettelijke en inhoudelijke gevolgen mee van de corona-maatregelen, en dat is naast impactvol ook op z’n minst interessant. Anderzijds is het werk in de afgelopen maanden wel veranderd. Of eigenlijk de manier van werken is anders. Ik houd wel van thuiswerken, dus dat helpt. Wat ik wel mis zijn die praatjes bij het koffieautomaat met collega’s, of elkaar gewoon in het echt zien. Voordeel van nu wel is, is dat ik veel efficiënter werk. Er komt soms meer uit mijn handen dan voorheen.

Heb je nog tips voor anderen die op dit moment in een vergelijkbare situatie zitten?

Blijf zo goed mogelijk bij jezelf. Als het voelt dat je niet 100% kan geven zoals voorheen, dan is dat meer dan normaal. Deze periode is ook niet normaal en duurt al erg lang en dat ook nog eens met weinig perspectief! Dat erkennen als je je rot voelt, is soms al de helft van de oplossing. Neem momentjes voor jezelf waar je vrolijk van wordt. Denk in deze soort van overlevingsperiode ook aan de basics: goed eten, drinken, bewegen en slapen! En als je zo’n fanatieke schrijver bent als ik: misschien is dit nu wel de tijd voor het schrijven van dat ene boek waar je van droomt? Deze tijd is in die zin een vat vol inspiratie.

Ben jij ook een communicatieprofessional, en op zoek naar een leuke opdracht? Reageer dan snel op een van onze vacatures, en wie weet sta jij dan binnenkort ook in de rubriek ‘De mensen van Doxa’.

Foto van Rosa Romeyn is door Nike Martens Fotografie

Het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Contact

Stel gerust een vraag aan ons via info@doxa.nl

Of kom langs op ons kantoor

DOXA Kantoor Den Haag
Prinses Beatrixlaan 5
2595 AK Den Haag
070-3626339 (Communicatie)
070-2195680 (HRM)

DOXA Kantoor Tilburg
Burg. Stekelenburgplein 199, Unit 4.1
5041 SC Tilburg
013-5187310